Ingredients
-
1 bladerdeeg taartbodemkant-en-klaar te koop
-
300 g spinazie, gewassen en uitgelekt
-
1 eetlepel olijfolie
-
100 g gerookte spekreepjes
-
4 plakjes gekookte hamin reepjes gesneden
-
3 eetlepels geraspte kaasgruyère of emmentaler
-
3 bio eieren
-
250 ml room
-
peper en zout
-
nootmuskaat
Directions
Hartige taarten en quiche zijn zo veelzijdig en oh zo lekker. Serveer ze koud of warm, als bijgerecht, snack of met een salade als hoofdgerecht. Je kunt er trouwens allerlei restjes in verwerken. Voor deze quiche met spinazie en ham gebruikte ik kant-en-klaar bladerdeeg, maar je kunt uiteraard ook zelf je bodem maken. Wie glutenvrij eet, kan glutenvrij bladerdeeg gebruiken. O.a. te koop van het merk Schär.
Misschien lust je deze quiche met tomaat, Chorizo en feta ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180°. Doe de spinazie in een kookpot met een scheutje olijfolie, nootmuskaat, peper en zout en laat de spinazie op een zacht vuurtje slinken. Giet af en druk het overtollige vocht eruit. Bak het spek in een droge koekenpan. Klop de eieren en de room en breng op smaak met wat peper en zout. Bekleed een taartbodem met het bladerdeeg. Verdeel hierover de spinazie, ham, spek, kaas en het eimengsel. Plaats gedurende 20 minuten tot de taart goudbruin ziet. |