• Home
  • Gezond
  • Geroosterde butternut met granaatappel en yoghurtdressing
0 0
Geroosterde butternut met granaatappel en yoghurtdressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Geroosterde butternut met granaatappel en yoghurtdressing

ras el hanout en kikkererwten

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gisteren kookte ik in de stijl van Yotam Ottolenghi. Ik nam zijn recepten niet letterlijk over, maar liet me er wel door inspireren. Het is een kookstijl waarin ik me helemaal kan vinden. Zijn gerechten zijn meestal eenvoudig en puur en zijn vaak geschikt voor vegetariërs. De flespompoen of butternut werd geroosterd en met ras el hanout op smaak gebracht en afgewerkt met rucola, granaatappel, kikkererwten en yoghurtdressing. De fris zure granaatappel kwam in twee vormen, één keer puur en één keer als siroop. Mijn gasten vonden het een zeer geslaagd voorgerecht.

Misschien lust je deze herfstsalade met pompen en geitenkaas ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De pompoen

Verwarm de oven voor op 200°. Was de pompoen, halveer hem in de lengte en verwijder de zaden. Snijd de smalle kant van de pompoen in halve maantjes van ca. 1 cm. Bestrijk een bakplaat met een laagje olijfolie, leg de pompoenmaantjes erop en bestrooi met ras el hanout en grof zout. Plaats in de oven en rooster gedurende 20 - 30 minuten. Keer ze halverwege om en bestrooi de andere kant met ras el hanout en zout. Laat de pompoen niet te donker kleuren, maar wel lichtjes karameliseren. Serveer ze op kamertemperatuur.

2
Done

De granaatappelsiroop

Halveer de granaatappel. Klop met een houten lepel op de bolle kant van de granaatappel, zodat de pitjes er gemakkelijk uit vallen. Houd ca. 2 eetlepels van de pitjes apart. Doe de rest in een blender of pers. Doe het sap in een steelpannetje en laat het op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de honing toe en laat opnieuw inkoken tot siroop. Doe de siroop in een knijpflesje.

3
Done

De yoghurtdressing

Meng de yoghurt met het limoensap, de geraspte zeste (schil), korianderpoeder, peper en zout. Doe de dressing in een knijpflesje en zet koel weg tot gebruik.

4
Done

De afwerking

Meng de rucola met peper, zout, een scheutje olijfolie en witte wijnazijn. Verdeel de salade, kikkererwten en granaatappelpitten over vier borden. Schik de pompoen ervoer en werk af met granaatappelsiroop en yoghurtdressing. Werk eventueel af met enkele gedroogde bloemblaadjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Oma’s kip
previous
Oma’s kip
next
Suikervrije lemoncurd
Oma’s kip
previous
Oma’s kip
next
Suikervrije lemoncurd

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here