Ingredients
-
400 g (glutenvrije) macaroni
-
300 g bruine champignons
-
1 prei
-
1 teentje knoflook
-
200 - 250 ml room
-
1 - 2 eetlepels geraspte parmezaan
-
olijfolie
-
ca. 50 g (glutenvrij) broodkruim of panko
-
ca. 12 blaadjes salie
-
peper en zout
-
ca. 150 g rucola
Directions
Je kon vorige week al lezen dat Albert Heijn een nieuw gamma glutenvrije producten op de markt heeft gebracht. Eén van die nieuwe producten is glutenvrije macaroni. Wij gingen maar al te graag aan de slag met deze macaroni, want wij zijn dol op pasta. De sauzen variëren bij ons en komen meestal tot stand met wat er nog in de koelkast ligt. Deze keer waren dat prei en champignons. En wat rucola voor de afwerking, net als parmezaan. Ik strooi graag parmezaan over mijn pasta, behalve bij vis, maar wist je dat in Italië ook vaak broodkruim gebruikt wordt? Pangrattato is eigenlijk paneermeel, meestal gemaakt van oud brood. Je kunt het gedroogde kruim op smaak brengen met kruiden, specerijen en/of look voor een extra hartige touch. Wij hadden pas onze saliestruik gesnoeid en om die blaadjes niet zomaar op de composthoop te gooien werden ze samen met het broodkruim tot een smakelijke crumble gebakken. Zo, nu weet je hoe deze glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato tot stand kwam.
Liever een ander recept? Probeer dan deze saus met broccoli en spek.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Voor wie glutenvrij eet, is er onze handige website www.glutenvrijleven.be Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak de prei en champignons schoon. Snij de prei in fijne ringen en de champignons in plakjes. Rasp of hak de look. Doe een scheutje olie in een pan en stoof hierin de look en vervolgens de prei en champignons aan. Voeg de room toe en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij wat indikt. Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. |
2
Done
|
Was en droog de salieblaadjes en hak ze fijn. Bak het paneermeel samen met de salie in een beetje olijfolie tot het mengsel goudbruin kleurt. Neem van het vuur en bewaar in een apart kommetje. Laat het niet in de pan, want dat bakt het geheel verder. Was en droog de rucola. |
3
Done
|
Werk de saus verder af met de parmezaan, peper en zout. Giet de macaroni af en meng onder de saus. Serveer in kommen die je afwerkt met wat rucola en de pangrattato of het salie-broodkruim. |