Ingredients
-
300 g verse zuurkool
-
6 plakken gekookte ham
-
1 klontje (plantaardige) boter
-
2 eetlepels Dijonmosterd
-
droge witte wijn
-
150 ml kookroom
-
peper en zout
-
1 takje dragon
-
2 porties aardappelpuree
Directions
Hamrolletjes met zuurkool en mosterdsaus. Zo eenvoudig! Waarom ben ik daar niet opgekomen dacht ik toen ik laatst het magazine Delicious doorbladerde en deze hamrolletjes met zuurkool zag staan. Het blijkt in Nederland net zo populair te zijn als de hespenrolletjes met witloof bij ons. Toevallig hadden we nog een restje zuurkool en gekookte ham, dus kon ik het Hollandse gerecht onmiddellijk uitproberen. Er moest alleen nog een sausje bij, vond ik. Het idee om er een mosterdsaus bij te geven was niet veraf, we eten nl. altijd mosterd bij onze zuurkoolstoemp én er zit mosterd bij hotdogs. Het werden hamrolletjes met zuurkool, mosterdsaus en puree. Een heerlijk doordeweeks gerecht.
Weet je dat je zuurkool ook kunt verwerken in salades? (Verse) zuurkool en andere gefermenteerde producten zijn heel goed voor onze darmen. Ze bevatten micro-organismen die de gezonde bacteriën in onze darmen voeden. Gezonde darmen zorgen voor een betere weerstand, minder ontstekingen, een goede darmflora, etc. Kies steeds voor rauwe of verse zuurkool, dus niet uit blik.
Probeer eens zuurkool, veldsla, rode biet, witloof en deze yoghurtdressing te combineren. Het is een lekker en gezond yoghurtdressing.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Doe de zuurkool in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Verdeel de zuurkool over de plakken ham en rol op. Verhit een klontje boter of margarine in de pan en bak de rolletjes goudbruin. Blus de pan met een scheutje droge witte wijn en laat die uitkoken zodat het vocht verdampt. Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm. |
2
Done
|
Roer de mosterd in de pan los met opnieuw een scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg de room toe. Laat de saus lichtjes inkoken en breng op smaak met peper, eventueel zout en de fijngesneden dragon. |
3
Done
|
Serveer de warme hamrolletjes met de mosterdsaus en puree. |