Ingredients
-
2 eetlepels mascarpone
-
2 eetlepels zachte geitenkaastype Chavroux
-
6 - 8 zongedroogde tomaatjes op olie
-
1 eetlepel gehakte verse basilicumje kunt ook pesto gebruiken
-
18 troskerstomaatjes
-
olijfolie extra vergine
-
balsamico azijn
-
parmezaanwafeltjes of andere kaaskoekjes
-
peper en zout
-
Directions
We houden de zomer nog even vast met dit lekkere hapje. Tiramisu hoeft niet altijd zoet te zijn, dat bewijst deze hartige versie.
Dit hapje is op zich snel klaar, maar de tomaatjes moeten een half uur marineren en het geheel moet minstens een half uur opstijven.
Steps
1
Done
|
Ontvel de kerstomaatjes door ze kort onder te dompelen in kokend water en vervolgens te laten schrikken. Leg ze voorzichtig in een kom en bestrooi met peper en zout en de basilicum. Voeg een scheutje olijfolie en balsamico toe en meng voorzichtig. Laat ca. 20 – 30 min. marineren. |
2
Done
|
Klop intussen de geitenkaas met de mascarpone op, meng er de fijngesneden zongedroogde tomaatjes onder en breng op smaak met peper. Verkruimel de koekjes in een vijzel. Verdeel de tomaatjes over 6 glaasjes, spuit hierover met een spuitzak de mascarpone crème en minstens een half uur rusten in de koelkast. |
3
Done
|
Werk af met de verkruimelde kaaskoekjes en een blaadje basilicum. |