Ingredients
-
Courgettepannenkoekjes
-
1 courgette
-
1 teentje look
-
2 bio eieren
-
1 eetlepel geraspte parmezaan
-
peper en zout
-
1 eetlepel ricotta
-
Crème van geitenkaas en ricotta
-
250 g ricottamin 1 eetlepel voor bij de pannenkoekjes
-
3 eetlepels zachte geitenkaas
-
1 flinke koffielepel vloeibare honing
-
1 citroen (enkel zeste/schil)rasp het gele gedeelte van de schil
-
1 takje citroentijm
-
peper en zout
Directions
De courgettes gedijen weelderig in onze moestuin. Tijd om er weer wat lekkers mee te maken: luchtige courgettepannenkoekjes met geitenkaas en ricottacrème. De pannenkoekjes heb ik al vaker gemaakt, zie ook hier, maar nu roerde ik er nog een restje ricotta onder. Zo werden ze lekker luchtig. Ik serveerde er een crème bij van ricotta en zachte geitenkaas enkele warme kerstomaatjes en gebakken champignons. Het werd een lekkere en lichte zomerlunch of een hartig ontbijt zonder gluten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De pannenkoekjesRasp de courgette grof, doe dit in een vergiet en strooi er wat zout over. Laat dit uitlekken, knijp de courgette goed uit. Meng met de los geklopte eieren, de ricotta, geraspte look en parmezaan, peper en zout. |
2
Done
|
De ricottacrèmeHak de naaldjes van de tijm fijn. Meng alle ingrediënten voor de crème onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout. |