Ingredients
-
2 maatjesharing
-
2 gekookte rode biet (kant-en-klaar)
-
1 zoete appel
-
frambozenazijn
-
1 theelepel korianderpoeder
-
1 mespunt Chinees vijfkruidenpoeder
-
peper en zout
-
2 vastkokende aardappelenin de schil gekookt
-
voor de sneeuw van mierikswortel
-
1 eetlepel zure room
-
1/2 à 1 eetlepel mierikswortelcrèmekant-en-klaar te koop
-
voor de kerriesaus
-
1 eetlepel zure room
-
1 eetlepel Griekse yoghurt
-
1/2 eetlepel kerriepoeder (curry)
-
1 snuifje kurkuma
-
peper en zout
-
enkele takjes verse dille
-
voor de afwerking
-
1 lente-ui
-
enkele dille bloemen
-
enkele rode bieten scheuten
-
4 rode bietblaadjes
-
4 Oostindische kers
-
uitsteekvormpjes
Directions
Dit is op zich geen moeilijk gerecht. Er kruipt wel wat tijd in, omdat het zoveel componenten zijn en omdat alles mooi uitgestoken is. Vis en rode biet gaan perfect samen. De kerrie en mierikswortel geven het geheel een extraatje.
Trek extra tijd uit voor het marineren en de sneeuw van mierikswortel.
Wijntip: Chenin Blanc Secateur 2011 van Badenhorst
Steps
1
Done
|
Meng de zure room met de mierikswortelpuree, peper en zout en zet enkele uren in de diepvriezer. |
2
Done
|
Snijd de rode biet en geschilde appel in de gewenste vormen (cirkels, bolletjes, halve cirkels, etc.). Vang het sap van de rode biet op en meng het met de frambozenazijn, de vijf kruidenmengeling, korianderpoeder, peper en zout en laat de stukjes appel en rode biet hierin enkele uren marineren. |
3
Done
|
Meng voor het kerriesausje alle ingrediënten samen. Snijd de aardappelen in de gewenste vorm. Snijd de maatjes in gelijke stukken. |
4
Done
|
Schik alle componenten over 4 borden, werk af met de scheutjes, stukjes van de dillebloem en schraap met een lepel over de hard geworden mierikswortelroom tot er ‘schaafsel/sneeuw’ ontstaat en schik dat als laatste op het bord. |