Ingredients
-
400 g Prinsesboontjes
-
1 kleine rode ui
-
1 teentje look
-
1/2 Courgette
-
ca. 16 troskerstomaten
-
1 pakje mozzarella bolletjesJe kunt ook 1 grote bol nemen
-
zwarte olijven
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1 koffielepel Provençaalse kruiden
-
1/2 koffielepel Paprikapoeder
-
1 klein takje Rozemarijn
-
2 eetlepels olijfolie
-
2 takjes bladpeterselie
-
peper en zout
Directions
[avatar user=”Inge D” /]
Lust jij ook zo graag groenten? Ze zijn zo veelzijdig vind je ook niet? Met deze prinsesboontjes gaan we de mediterrane toer op. Ik eet doorgaans vegetarisch, dus combineer ik graag een aantal groenten. Vaak komen de groenten uit onze eigen tuin, maar deze boontjes niet. Om de één of andere reden lukt het mij al twee jaar op rij niet om bonen te kweken. Deze mediterrane prinsesbonen zijn de ideale manier om restjes te verwerken, want wij gaan uiteraard voor ‘No food waste’. Heb je nog een paprika die op moet, stoof die dan gewoon mee. Als je liever burrata eet i.p.v. mozarella kan dat natuurlijk ook. Ik vind de burrata van Fatorrie Garofalo wel lekker, te koop bij Delhaize. Door mozzarella of burrata toe te voegen aan deze mediterrane prinsesbonen en er bijvoorbeeld ovenaardappelen bij te geven heb je een perfecte vegetarische maaltijd.
Kijk bij de categorie groenten voor meer groentegerechten. Wil je echt een toppertje met boontjes, probeer dan zeker deze geroosterde makreel met jonge boontjes en tomatensalsa eens uit. Veel mensen houden niet van bonen, ik vind ze allemaal lekker; tuinbonen, borlotti, kidney, … Verwerk ze salades, maak er een crème of zalfje van, combineer ze met andere groenten. Zo veelzijdig!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak de boontjes schoon en spoel alle groenten. Kook boontjes beetgaar in gezouten water. Snij intussen de ui in partjes, de look fijn, de courgette in halve maantjes en de tomaatjes in twee. Laat de mozzarella uitlekken. Hak de rozemarijn en de helft van de peterselieblaadjes fijn. |
2
Done
|
Doe de olie in een hapjespan of wok, fruit hierin de ui en look aan. Voeg de courgette toe en roerbak enkele minuten. Doe de tomatenpuree erbij en een scheutje water. Laat de courgette verder garen en voeg op het einde de boontjes en tomaatjes toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden, paprikapoeder, gehakte rozemarijn en peterselie, peper en zout naar smaak. Laat nog even verder garen. |
3
Done
|
Werk het gerecht af met de olijven, mozzarella en peterselieblaadjes. |