Ingredients
-
2 kg mosselen
-
1 pastinaak
-
1 preiwit
-
1 groene selderijsteel
-
1 wortel
-
1 look
-
1 takje bladpeterselie
-
ongezouten boter
-
1 flesje witbierik gebruikte Hoegaarden
-
1 scheutje room
-
peper en zout
-
naar keuze grijze garnalen (handgepeld)
Directions
Bier verwerken in gerechten doe ik veel minder dan wijn, maar waar een bittertje op zijn plaats is kan het perfect. Hier gebruikte ik witbier in combinatie met zoete pastinaak en mosselen.
Tip: je kunt er bij her serveren nog wat grijze garnaaltjes over strooien.
Steps
1
Done
|
Maak de mosselen grondig schoon en spoel ze enkele malen. Stoof de fijngesneden groenten en look aan in de boter. Voeg de mosselen toe. Bestrooi met peterselie, peper en een beetje zout en overgiet met het bier en een flinke scheut room. Laat op een middelmatig vuur garen tot de mosselen open zijn. Serveer de mosselen in een diep bord en giet er van het mosselvocht over, let op niet het onderste uit de pot, want daar kunnen zandresten inzitten. |