Ingredients
-
500 g vastkokende aardappelen
-
1 laurierblad
-
enkele eetlepels mayonaise
-
4 zoetzure augurken
-
3 eetlepels zilveruitjes op azijn
-
2 kappertjes op azijn
-
1 sjalot
-
1 lente-ui
-
1 - 2 hard gekookt eifacultatief
-
1 bosje platte peterselie
-
enkele sprieten bieslook
-
peper en zout
Directions
Er is eigenlijk niets bijzonder aan deze fameuze aardappelsalade, maar de kinderen vinden dat ik de allerlekkerste aardappelsalade maak. Hij wordt alleszins met liefde bereid en hij zit boordevol lekkere smaakmakers. Soms meng ik er een hardgekookt eitje onder, soms gaat er wat meer peterselie bij. Het is eigenlijk geen vast recept en stond daarom nog niet op de blog. Bij deze …
Je kunt onze fameuze aardappelsalade als bijgerecht serveren, bij de BBQ, picknick, als lunch … Hij is trouwens nog lekkerder als je hem een dag laat trekken. Het kan zijn dat je er dan nog wat mayonaise bij moet doen om hem smeuïg te maken.
Wil je een alledaags recept zoals worst met rode kool ombuigen tot iets fancy, dan moet je zeker deze witte pens met rode kool en aardappelsla eens proberen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Was de aardappelen en kook ze in de schil, eventueel met een laurierblad gaar. Laat ze lichtjes afkoelen, pel ze en snijd ze in hapklare stukken of schijven. Doe de aardappelen in een kom. Snipper de sjalot, snij de augurken in blokjes, halveer de zilveruitjes, hak de kruiden fijn, plet het gekookte ei en meng samen met de kappertjes onder de aardappelen. Voeg enkele eetlepels mayonaise toe en meng tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel nog meer mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade afkoelen voor gebruik en voeg achteraf eventueel nog wat mayonaise toe. |