Ingredients
-
500 ml room 30%
-
350 ml volle melk
-
200 ml vliersiroop
-
1 bio ei
-
bosaardbeienOf gewone
-
citroenverbenaOf melisse
Directions
Zomertijd is ijsjestijd! Wat is jouw lievelingssmaak? Ik ben dol op citroen en ook op vlierbloesem! Heb jij afgelopen voorjaar ook liters vlierbloesemsiroop gemaakt? Wat doe je daarmee? Vlierbloesemroomijs maken natuurlijk ;-). Het recept is super easy, gewoon alles één voor één onder elkaar kloppen en vervolgens in de ijsmachine laten draaien. Dit ijs is een Zweedse specialiteit en wordt daar Fläderblomsglass genoemd. Werk je ijsje af met citroenmelisse of citroenverbena, bos- of gewone aardbeien.
Als je een vlierbloesem fan bent, moet je in de lente zeker dit recept van rabarber en vlierbloesem beignets eens proberen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Klop het ei in een mengkom tot het licht en luchtig is. Giet de room, melk en vlierbloesemsiroop erbij en meng dit met een klopper. Proef en voeg indien nodig een eetlepel of meer siroop toe. |
2
Done
|
Doe het ijs over in een diepvriesdoos en bewaar tot gebruik of serveer direct. |
3
Done
|
Werk af met de aardbeien en citroenverbena of -melisse. |