Ingredients
-
4 kleine kabeljauwfilets met vel
-
300 g (diepvries)erwtjes
-
Ardens spekof pancetta
-
boter
-
peper en zout
-
De saus
-
1 venkel
-
boter
-
1 dl Noilly Pratdroge vermouth
-
1 eidooier
-
room
-
200 ml visfond
-
peper en zout
Directions
Ik was voor het eerst sinds lang naar de markt gegaan om vooral biologische groenten te kopen. Die hebben niet alleen meer smaak, maar je kunt er ook venkel met loof kopen. Bovendien is de keuze aan vergeten of minder populaire groenten soms groter dan bij de groenteboer of supermarkt. De bedoeling was om de venkelknollen in het aperitiefhapje te verwerken en het loof in het voorgerecht, dat uiteindelijk een soep werd. Natuurlijk liep niets volgens plan en zo belandde één venkelknol in de saus bij de vis en één in de soep, terwijl het loof als garnering diende en verwerkt werd in de crostini met sardienen. Kan je nog volgen? 😉
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De sausSmelt in een steelpannetje een klontje boter, bak hierin zachtjes de venkel tot die gaar is. Blus de pan met de Noilly Prat en laat ongeveer een minuutje koken. Giet de visfond erbij en laat tot voor de helft inkoken. Haal van het vuur en giet de saus door een puntzeef. Doe de gezeefde saus weer in het pannetje. Vlak voor het opdienen, de saus opnieuw aan de kook brengen, de eidooier met een scheutje room mengen en dit onder de saus roeren tot die is ingedikt. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. |
2
Done
|
Het overigeDe erwtjes kort gaar koken in licht gezouten water, afgieten en spoelen onder ijskoud water. Snijd het spek of de pancetta in smalle reepjes en bak die in een beetje boter lichtjes bruin. Voeg de erwtjes vlak voor het opdienen bij de pancetta zodat deze een beetje warmte krijgen. Bestrooi de droog gedepte kabeljauw met peper en zout en bak de stukken vis in hete boter tot ze goudbruin en gaar zijn. Schik de vis in diepe borden, verdeel rondom de saus en werk af met het spek en de erwtjes. |