Ingredients
-
2 kipfilets
-
Chinese shaoxing rijstwijnkan vervangen worden door droge sherry
-
1 rode paprika
-
1 blikje ananas op sapsap voor de saus bewaren
-
3 lente-ui1 als garnering
-
2 fijngeraspte look
-
1 koffielepel geraspte gember
-
Het beslag
-
4 eetlepels bloem (glutenvrij)
-
4 eetlepels maïzena
-
80 ml water
-
1 theelepel bakpoeder
-
De saus
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
2 eetlepels zoete chilisausloempiasaus
-
1 koffielepel sambal
-
1 scheutje rijstazijn
-
1 scheutjes lichte sojasaus
-
1 eetlepel oestersaus
-
2 eetlepel hoisinsaus
-
1 eetlepel maïzenaopgelost in een beetje water
-
peper en zout
Directions
Als ik Chinees ga eten zal ik zelden een gerecht in zoetzure saus bestellen, maar laatst had ik er echt wel zin in. Met ingrediënten die ik in huis had maakte ik deze heerlijke kippenblokjes met pikante zoetzure saus. De kippenblokjes werden eerst door een beslag gehaald alvorens ze werden bakken en daardoor kregen ze een krokant korstje, terwijl ze vanbinnen heerlijk zacht bleven. Het resultaat was een lekker doordeweeks gerecht, waar we meer van aten dan goed voor ons was.
Lust je graag Aziatische gerechten? Kijk dan zeker verder op deze site.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Meng alle ingrediënten voor de saus. Snijd de kipfilets in blokjes. Meng alles voor het beslag. Marineer de kippenblokjes een tiental minuten in de rijstwijn en haal het vervolgens door het beslag. Het overtollige beslag afschudden en ze vervolgens in hete olie bakken (dit lukt het best in een anti aanbak pan). Laat de kippenblokjes uitlekken op een vel keukenpapier. |
2
Done
|
Snijd de lente-uien in schuine plakjes, de paprika in grove blokjes, de ananas in hapklare stukken en de look heel fijn. Rasp de gember. Verhit een scheutje olie in een wok, roerbak 2/3 van de lente-ui en paprika enkele minuten. Voeg de look en gember toe en laat nog een minuutje bakken. Doe de saus erbij en verwarm die en voeg op het einde de kip toe en laat door en door warmen. Serveer met gekookte rijst en werk af met de rest van de lente-ui. |