0 0
Kippenblokjes met pikante zoetzure saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kipfilets
Chinese shaoxing rijstwijn kan vervangen worden door droge sherry
1 rode paprika
1 blikje ananas op sap sap voor de saus bewaren
3 lente-ui 1 als garnering
2 fijngeraspte look
1 koffielepel geraspte gember
Het beslag
4 eetlepels bloem (glutenvrij)
4 eetlepels maïzena
80 ml water
1 theelepel bakpoeder
De saus
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels zoete chilisaus loempiasaus
1 koffielepel sambal
1 scheutje rijstazijn
1 scheutjes lichte sojasaus
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel maïzena opgelost in een beetje water
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kippenblokjes met pikante zoetzure saus

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

  • Het beslag

  • De saus

Directions

Share

Als ik Chinees ga eten zal ik zelden een gerecht in zoetzure saus bestellen, maar laatst had ik er echt wel zin in. Met  ingrediënten die ik in huis had maakte ik deze heerlijke kippenblokjes met pikante zoetzure saus. De kippenblokjes werden eerst door een beslag gehaald alvorens ze werden bakken en daardoor kregen ze een krokant korstje, terwijl ze vanbinnen heerlijk zacht bleven. Het resultaat was een lekker doordeweeks gerecht, waar we meer van aten dan goed voor ons was.

Lust je graag Aziatische gerechten? Kijk dan zeker verder op deze site.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Meng alle ingrediënten voor de saus. Snijd de kipfilets in blokjes. Meng alles voor het beslag. Marineer de kippenblokjes een tiental minuten in de rijstwijn en haal het vervolgens door het beslag. Het overtollige beslag afschudden en ze vervolgens in hete olie bakken (dit lukt het best in een anti aanbak pan). Laat de kippenblokjes uitlekken op een vel keukenpapier.

2
Done

Snijd de lente-uien in schuine plakjes, de paprika in grove blokjes, de ananas in hapklare stukken en de look heel fijn. Rasp de gember. Verhit een scheutje olie in een wok, roerbak 2/3 van de lente-ui en paprika enkele minuten. Voeg de look en gember toe en laat nog een minuutje bakken. Doe de saus erbij en verwarm die en voeg op het einde de kip toe en laat door en door warmen. Serveer met gekookte rijst en werk af met de rest van de lente-ui.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zeewolf met koolrabi en créme van aardappel
previous
Zeewolf met koolrabi, crème van aardappel en beurre blanc
Op vel gebakken kabeljauw doperwtjes spek en venkelroomsaus
next
Op vel gebakken kabeljauw
Zeewolf met koolrabi en créme van aardappel
previous
Zeewolf met koolrabi, crème van aardappel en beurre blanc
Op vel gebakken kabeljauw doperwtjes spek en venkelroomsaus
next
Op vel gebakken kabeljauw

Add Your Comment