Ingredients
-
3 merguezworstjes
-
75gr (diepvries)erwtjes
-
8 groene aspergetips of mini asperges
-
5 kerstomaatjes
-
0,5 citroen
-
handje vol basilicumblaadjes
-
1 teentje knoflook
-
25gr parmezaan
-
voor 2 personen (glutenvrije) penne Barilla
-
1 el pijnboompitten
-
150gr gewassen jonge spinazie
-
olijfolie
-
peper en zout
Directions
Elke frigo of diepvries bevat restjes. Meestal vergeet ik dat ze er nog zijn. Maar de laatste tijd probeer ik er steeds meer aan te denken. Je wordt er creatief van, want wat kun je nu klaarmaken met nog maar 1 kippenlapje? Of een halve selder? Of 3 worteltjes? Enzoverder…
Ik had nog 3 merguezworstjes in de diepvries liggen en ook nog een halve zak verse spinazie in de koelkast. Dit zou een match kunnen worden. En ja hoor, zie hieronder wat ik ervan gemaakt heb… Penne met merguez en spinaziepesto
Veel meer inspirerende pastagerechten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Voorbereiding:Was de spinazie, de tomaatjes en de asperges. |
2
Done
|
SpinaziepestoKook de diepgevroren erwten in lichtgezouten water voor 4 minuten. Giet af, spoel onder koud water en laat even uitlekken. |
3
Done
|
Kook de penne zoals het op de verpakking staat. |
4
Done
|
Bak de merguez worstjes in olijfolie. Indien gaar, snij ze dan in kleine stukjes. |
5
Done
|
Laat de penne uitlekken. Meng deze nu met de pesto. Doe de andere erwtjes erbij alsook de kerstomaatjes. Tot slot leg je de stukjes worst er ook over. Eventueel strooi je er nog wat parmezaan over. |