0 0
Penne met merguez en spinaziepesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Penne met merguez en spinaziepesto

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Elke frigo of diepvries bevat restjes. Meestal vergeet ik dat ze er nog zijn. Maar de laatste tijd probeer ik er steeds meer aan te denken. Je wordt er creatief van, want wat kun je nu klaarmaken met nog maar 1 kippenlapje? Of een halve selder? Of 3 worteltjes? Enzoverder…

Ik had nog 3 merguezworstjes in de diepvries liggen en ook nog een halve zak verse spinazie in de koelkast. Dit zou een match kunnen worden. En ja hoor, zie hieronder wat ik ervan gemaakt heb… Penne met merguez en spinaziepesto

Veel meer inspirerende pastagerechten vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Voorbereiding:

Was de spinazie, de tomaatjes en de asperges.
Snij de kerstomaatjes in 4 stukken.
Snij de mini-asperges in 2 of 3 stukjes.
Pluk de blaadjes basilicum.
Rasp de parmezaan.
Snij de knoflook fijn.

2
Done

Spinaziepesto

Kook de diepgevroren erwten in lichtgezouten water voor 4 minuten. Giet af, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
Kook daarna de spinazie in lichtgezouten water voor 5 minuten. Giet af.
Doe de spinazie en de helft van de erwten in een hoge beker. Voeg het knoflook, de pijnboompitten, het basilicum, het citroensap, de parmezaan en 1 eetlepel olijfolie toe. Mix alles fijn. Kruid met peper en zout. Indien de pesto te dik is, kun je er straks eventueel nog wat kookvocht van de pasta bijvoegen.

3
Done

Kook de penne zoals het op de verpakking staat.

4
Done

Bak de merguez worstjes in olijfolie. Indien gaar, snij ze dan in kleine stukjes.

5
Done

Laat de penne uitlekken. Meng deze nu met de pesto. Doe de andere erwtjes erbij alsook de kerstomaatjes. Tot slot leg je de stukjes worst er ook over. Eventueel strooi je er nog wat parmezaan over.
Smakelijk...

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
previous
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
patisson gevuld met kip en paddenstoelen
next
Gevulde patisson met kip en paddenstoelen
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
previous
Coquilles en witte pens met fregola en broccoli
patisson gevuld met kip en paddenstoelen
next
Gevulde patisson met kip en paddenstoelen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here