Ingredients
-
1 preiwit
-
1,5 liter kippenbouillon
-
120 g + om te bakken ongezouten boter
-
600 g risottorijst
-
enkele draadjes saffraan
-
150 g geraspte parmezaan
-
peper en zout
-
12 - 18 coquilles (mag diepgevroren zijn)
Directions
Risotto is zo veelzijdig en eigenlijk niet zo moeilijk als gezegd wordt. Zeker niet als je hem niet op de klassieke manier klaarmaakt, maar alles onder een deksel laat garen. Persoonlijk vind ik het wel leuk om regelmatig te roeren en de bouillon er in deeltjes aan toe te voegen zoals bij deze preirisotto met coquilles. Vervang de prei in deze risotto door bv. pompoen, courgette erwtjes of groene asperges voor wat variatie.
Liefhebber van coquilles en risotto, dan is dit toppertje ook wel iets voor jou.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Breng de bouillon aan de kook en houd deze op een zacht vuurtje warm. Neem een sauspan of een ruime kookpot en smelt hierin de helft van de boter. Voeg de fijngesneden prei toe en fruit deze ca. 3 minuten. Draai het vuur naar middelmatig en voeg de rijst toe. Roerbak deze voor ca. 2 minuten. Giet 3 pollepels bouillon bij de rijst, evenals de saffraan. Controleer nu het tijdstip (want exact over 14 minuten moet de risotto van het vuur genomen worden). Blijf in de risotto roeren en giet regelmatig bouillon bij zodat de rijst constant onder een laagje bouillon zit. Exact 14 minuten nadat je de eerste bouillon hebt toegevoegd, haal je de pan van het vuur. (controleer voor alle zekerheid of de rijst niet meer te hard is!) Roer nu de geraspte parmezaan en de rest van de boter onder de risotto, breng op smaak met peper en eventueel zout. Plaats een deksel op de pan en laat 2 minuten rusten. |
2
Done
|
Bak intussen de drooggedepte coquilles in een beetje boter. Serveer op voorverwarmde borden. |