Ingrediënten
-
1 slaharten of little gems
-
1 gebakken of gepocheerde kipfilet
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 eetlepel Griekse yoghurt
-
1/2 theelepel knoflookolie
-
1 theelepel citroensap
-
peper en zout
-
1 + 2 (garnering) ansjovis
-
enkele parmezaanschilfers
-
1 eetlepel croutons of korstjes natuur
-
enkele blaadjes krulpeterselie
-
olijfolie
Intro
Het is binnenkort Valentijn. Ga jij je lief verrassen of ga jij verrast worden? Wij hebben alvast een heel gemakkelijk maar fancy en sexy gerechtje klaar. Je hebt dus geen excuus om niet zelf achter de kookpotten te staan. Ik heb natuurlijk het geluk dat Guy lekker kookt, maar als dat niet zo was zou ik evenzeer gecharmeerd zijn wanneer hij een poging zou doen. Het gaat uiteindelijk om de intentie en het feit dat het met liefde is bereidt. Laat de liefde van het bord spatten met deze superlekkere Caesar salade met gegrilde slaharten en kip.
We hebben al vaker Caesar salade gemaakt, maar met deze versie spelen we een beetje vals. Gekochte mayonaise toveren we om tot de lekkerste caesarsaus en de ook de croutons of korstjes komen uit een pakje. Veel werk is er dus niet mee gemoeid.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Stappen
1
Klaar
|
Mix de mayonaise, lookolie, yoghurt, citroensap en 1 ansjovis tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Proef en voeg eventueel wat meer citroen toe naar smaak. Halveer de gewassen slaharten in de lengte en grill ze enkele minuten in een grillpan. Snijd de kip in plakjes. |
2
Klaar
|
Verdeel wat dressing over de borden, leg er de sla op, verdeel hierover enkele plakken kip en werk verder af parmezaanschilfers, ansjovis, peterselie en croutons. |