Ingredients
-
600 g kalkoennootjes
-
1 grote ui
-
2 teentjes look
-
4 wortelen
-
100 g gekookte kikkererwten
-
125 g bruine champignons
-
125 g prinsesboontjes
-
1 laurierblad
-
1 eetlepel gedroogde tijm
-
1 eetlepel margarine of boter
-
1 glas rode wijn
-
peper en zout
-
1 blik tomatenstukjes
-
1 bokaal gevogeltefond
-
1 takje rozemarijn
Directions
De laatste tijd zie je meer en meer ruwe en organische serviezen verschijnen. Denk maar aan de borden van Pascale Naessens voor Serax e.a. Mijn moeder heeft al meer dan 50 jaar een Frans aardewerkservies, dat ze niet meer gebruikt. Boven alle verwachtingen in vroeg ze me laatst of ik er iets mee kon doen. Ze was nl. haar kasten aan het opruimen en dit servies stond in de weg. Ik nam maar al te graag de ‘gezellige’ kommen en borden mee naar huis. Sinds eten we regelmatig uit dit smakelijke servies. Vooral stoofpotten en minder verfijnde gerechten komen goed tot hun recht. Het geeft een instant herfstgevoel, zeker als je er een stoofpot van kalkoennootjes in serveert.
Lust je graag gevogelte? Dan lust je misschien ook deze kippakketjes.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snijd de ui in halve ringen, de look fijn, de wortel en boontjes in grove stukken en de champignons in vier. |
2
Done
|
Neem een stoofpot met dikke bodem, bijvoorbeeld van Le Creuset. Laat de boter lichtjes kleuren en bak hierin de met peper en zout bestrooide kalkoennootjes. Schroei de nootjes dicht en laat ze kleuren. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde boter de groenten, champignons en look, behalve de kikkererwten, aan. Doe het vlees er weer bij, overgiet met rode wijn en laat de alcohol verdampen. Giet de tomaten in blik en de gevogelte fond erbij en breng aan de kook. Doe de laurier en tijm erbij en laat met een deksel op de pot zachtjes garen voor 1 à 2 uren of tot het vlees uit elkaar valt. Voeg het laatste half uur de kikkererwten toe en de fijngesneden rozemarijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Serveer naar keuze met polenta, aardappelpuree, brood, rijst, quinoa, etc. |
4
Done
|
|