Ingredients
-
1 biologische hoevekipin stukken
-
olijfolie
-
1 cm gember
-
2 tenen look
-
3 kleine uien
-
3 wortelen
-
1/2 gele paprika
-
5 raapjes
-
4 middelgrote vastkokende aardappelen
-
2 eetlepels groene olijvenontpit
-
2 eetlepels rozijnen
-
5 gedroogde abrikozen
-
ras el hanoutKurkuma, komijn, paprika, koriander, kaneel
-
enkele draadjes saffraan
-
peper en zout
-
150 ml kippenbouillon
-
citroensap
Directions
Ik heb hier al eerder een recept van tajine met kip gepost, maar deze is qua kruiding toch weer anders. Er zit geen harissa in en ook geen ras el hanout, zoals de vorige keer, maar wel allerlei specerijen die ik lekker vind. De hoeveelheid is afhankelijk van je eigen smaak, maar voor dit gerecht mag er toch wel een halve eetlepel van elk specerij bij. Het gerecht gaarde heel langzaam in een echte tajine en op een zacht vuurtje, zodat de kip lekker mals werd.
Meer tajine recepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
© Foto door Naim Benjelloun via Pexels
Steps
1
Done
|
Maak de groenten schoon, was ze en/of schil en pel ze. Snijd de paprika in repen, de uien in partjes, de look grof, de gember fijn, de wortelen in stukken van ca. 2 à 3 cm, de raapjes in twee of vier en de aardappelen in de lengte in vier. |
2
Done
|
Verhit de olie in de tajine en bak hierin de kippenbouten of de stukken kip goudbruin. Haal de kip eruit, giet het overtollige braadvet zoveel mogelijk weg en bak in de rest de look, ui en gember zachtjes gedurende 2 à 3 minuten. Leg vervolgens de kip terug in de tajine en verdeel hierover de groenten, de rozijnen, abrikozen en olijven. Bestrooi met peper, zout en specerijen (ca. ½ el per soort), overgiet daarna met de kippenbouillon en laat op een zacht vuurtje ca. 1,5 uur zachtjes garen. Besprenkel met een beetje citroensap, als het kookvocht te vet is. Serveer naar keuze met couscous. |