Ingredients
-
250 g rigatone (zonder gluten)
-
100 g gerookte Spekblokjes
-
300 g gewassen jonge spinazie
-
250 g oesterzwammen
-
200 ml kookroom
-
4 eetlepels + geraspte parmezaan
-
1 eetlepel knoflookolie
-
1 eetlepel olijfolie
-
peper en zout
Directions
25 oktober is World Pasta Day! Wij eten sowieso één keer per week pasta. Soms klassiek zoals spaghetti bolognese, maar nog vaker creëer ik een pastagerecht met wat er in huis is. Rigatone met spinazie, oesterzwammen en spek bijvoorbeeld. Een snel en eenvoudig gerecht, maar wel heel lekker!
Deze rigatone is glutenvrij en van het merk Rummo, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete merk gebruiken. Geen rigatone in huis, maar wel penne dan gebruik je die toch gewoon.
Dit gerecht is Low Fodmap, dat wil zeggen dat er geen gluten inzitten en dat de groenten geschikt zijn voor dit dieet.
Liever een ander pastagerecht? Neem dan hier een kijkje, er zit beslist iets bij dat je lekker vindt.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de pasta in gezouten kokend water voor 13 minuten. Maak intussen de saus. |
2
Done
|
Bak de spekblokjes in een scheutje olijfolie, schep ze uit de pan en bak in de resterende olie de oesterzwammen en breng op smaak met peper en zout. Schep ook deze uit de pan. Doe de knoflookolie in de pan en voeg de spinazie toe, eventueel in 2 of 3 keer. Laat de spinazie slinken. Doe de spekblokjes en oesterzwammen bij de spinazie en voeg de room en parmezaan toe. Laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de uitgelekte rigatone eronder en serveer met wat geraspte parmezaan. |