Ingredients
-
Krabsalade met avocadocrème
-
200 g krabvleesuitgelekt
-
1 eetlepel mayonaisebij voorkeur zelfgemaakte
-
1 avocado
-
olijfolie extra vergine
-
1 look
-
1 limoen
-
5 muntblaadjes
-
peper en zout
-
Kip met curry en ananas
-
1 gebraden kippenboutmag ook ander gebraden kippenvlees zijn
-
1 eetlepel mayonaisebij voorkeur zelfgemaakte
-
1 afgestreken koffielepel kerriepoeder (curry)
-
1 schijf van 1,5 cm verse ananas
-
1 lente-ui
-
1 eetlepel olijfolie extra vergine
-
1/2 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
peper en zout
-
4 blaadjes kropsla
-
4 kroepoek
-
Directions
Zondagavond kwam een vriend eten en Guy had op mijn verzoek als voorgerecht de krabcocktail met avocado van Johan Engelen uit 100% Johan gemaakt. Een boek waar hij wel vaker naar grijpt. Als hoofdgerecht koos ik gebraden kip met citroen en pancetta van Jamie Oliver. Het zijn nu eenmaal gerechten, die hij lekker klaarmaakt en waarin ik nog eens zin had. De reden waarom ik het zondagse menu uit de doeken doe is omdat ik nog een restje krabsalade en een kippenboutje over had, waarmee ik maandag deze traditionele hapjes maakt.
Steps
1
Done
|
Krabsalade met avocadocrèmeMeng de krab met wat mayonaise, net voldoende om een smeuïg, maar niet te vet geheel te krijgen. Breng op smaak met peper. Pureer in een blender de gepelde en ontpitte avocado met een fijn gesneden teentje look, de grof gesneden munt, het sap van 1 limoen en 3 eetlepels olijfolie extra vergine. |
2
Done
|
Kip met curry en ananasTrek het vlees van de kippenbout en snijd indien nodig kleiner. Mix de mayonaise met het kerriepoeder en meng onder de kip. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd in fijne blokjes. Meng er de olijfolie en azijn onder en breng op smaak peper, zout en het fijngesneden witte gedeelte van de lente-ui. Schik de slablaadjes in een schaaltje, verdeel ananas en de kip erover en werk af met de kroepoek, fijngesneden groen van de lente-ui en eventueel een plakje radijs. |