Ingredients
-
wan tan
-
12 wan tan vellendiepgevroren te koop bij Aziatische supermarkt
-
150 g gepelde tijgergarnalen
-
150 g varkensgehakt
-
1 cm gemberwortel (vers)geraspt
-
1 eetlepel lichte sojasaus
-
1 eetlepel rijstazijnof witte wijnazijn
-
2 lente-ui
-
1 theelepel geroosterde sesamolie
-
peper en zout
-
De bouillon
-
1 liter kippenbouillon
-
enkele roosjes broccoli
-
1 handvol sojascheuten
-
wortelin fijne reepjes gesneden
-
2 eetlepels bamboescheuten
-
1 lente-uifijngesneden
-
1 eetlepe lichte sojasaus
-
enkele druppels geroosterde sesamolie
-
peper
Directions
Laatst stond deze wan tan of wonton soep op het menu. Fijne Chinese ravioli met een vulling van garnalen en varkensgehakt gegaard in een smaakvolle kippenbouillon. De wan tan vellen zijn kant-en-klaar te koop in de Aziatische supermarkt.
Misschien lust je deze pompoensoep ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
wan tansMeng alle ingrediënten voor de wan tans. Vul de ontdooide deegvelletjes en vouw ze tot wantans. |
2
Done
|
De soepVerwarm de bouillon en gaar hierin de groenten, voeg pas op het einde de wantans toe en laat ze kort meekoken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, lente-ui, sesamolie en sojaolie. |