Ingredients
-
250 g penne
-
1 teen look
-
6 groene asperges
-
50 g gerookte spekreepjes
-
150 g oesterrzwammen
-
10 - 12 kerstomaatjes
-
olijfolie extra vergine
-
peper en zout
-
bladpeterselie
-
parmezaan
Directions
Als je net als ik vaak alleen voor jezelf iets moet koken, grijp je al gauw naar kant-en-klare gerechten of eenvoudige dingen. Er staat daarom ook regelmatig pasta, risotto, salade, soep, wrap of wok op het menu. Dat pasta niet altijd met een tomaten- of andere saus geserveerd moet worden bewijst dit gerecht. Knapperige groene asperges, frisse kerstomaatjes, zoute spekjes, fijne oesterzwammen en parmezaanschilfers vormen een mooi geheel.
Meer pastarecepten vind je hier. Eet je glutenvrij, vervang de pasta door glutenvrije varianten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de penne al dente in licht gezouten water. Bak de spekblokjes zonder vetstof licht krokant. Schep ze uit de pan en giet het braadvet weg. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan, bak hierin zachtjes de look, doe de asperges en oesterzwammen erbij, laat enkele minuten zachtjes bakken, voeg de kerstomaatjes toe en enkele eetlepels van het pasta kookwater. Breng op smaak met peper en zout. Doe de penne erbij, schep alles goed door elkaar, giet er nog eens scheutje olijfolie over en roer de fijngehakte peterselie eronder. Serveer met parmezaanschilfers. |