Ingredients
-
1 kleine aubergine
-
1 cm geraspte gember
-
1 look
-
1/2 rode Spaanse peper
-
druivenpitolie
-
peper en zout
-
geroosterde sesamolie
-
lichte sojasauseventueel zonder gluten
-
6 grote tijgergarnalen
-
1 losgeklopt eiwit
-
5 eetlepels geraspte kokos
-
5 eetlepels krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
-
1 eetlepel palmsuiker
-
2 porties gekookte rijst
Directions
Kokos doet me denken aan mijn kindertijd. Mijn moeder bakte regelmatig een kokoscake en ook mijn vriendinnetjes waren er dol op. Nog steeds houd ik erg van de kokossmaak en in de Thaise en Indische keuken zijn gerechten waarin kokosmelk verwerkt zit mijn favorieten. Nog iets waar ik dol op ben zijn gebakken uitjes, die kant-en-klaar in zakjes verkocht worden. Niet meteen een culinair hoogstandje, maar wel lekker. Deze scampi in krokant kokosjasje en pittige aubergine kan je als hapje of als hoofdgerecht serveren.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
Steps
1
Done
|
Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en roerbak samen met de look, het pepertje en de gember in hete olie tot de aubergine gaar is. Breng op smaak met sojasaus, zout, sechuanpeper en enkele druppels sesamolie. Meng kokos, uitjes en suiker goed onder elkaar. Paneer de scampi door ze eerst door het eiwit te halen en vervolgens door het kokosmengsel. Bak ze goudbruin in hete olie. Serveer met een beetje Thaise rijst. |