Ingredients
-
150 g gekookte quinoa
-
1 witloof
-
1 stuk (ca 350 g) flespompoen (butternut)
-
olijfolie extra vergine
-
balsamico azijn
-
peper en zout
-
1 buche verse geitenkaasof geitenkaas naar keuze
-
1 takje rozemarijn
-
1 eetlepel Provençaalse kruiden
-
vloeibare honing
-
1 - 2 lente-ui
-
4 - 6 plakjes pancetta
Directions
Wat is jouw lievelingssalade? Is dat ook eentje met geitenkaas? Als ik ergens ga lunchen kies ik bijna altijd voor de klassieke salade met geitenkaas en spek. Ook al eet ik zelden vlees; spek blijft een lekkere smaakmaker. Vorige week nog at ik bij Tuinkaffee een goed gevulde en lekkere salade met geitenkaas en vijgen. Vandaag serveer ik deze herfstsalade met pompoen en geitenkaas. Er zit verder quinoa in, veldsla, witloof en een beetje pancetta (Italiaans spek). Wil je liever een vegetarische salade dan laat je de pancetta gewoon weg of vervang je hem door een vegetarische versie. Je kunt er ook nog gehakte noten over strooien, al dan niet geroosterd.
De pompoen werd eerst in een grillpan voorzien van ‘grills’ en daarna verder gegaard onder de grill in de oven. Bij deze herfstsalade met pompoen en geitenkaas gaf ik een eenvoudige dressing op basis van balsamico.
We hebben redelijk wat pompoenrecepten op deze blog staan. Als je nog een variant zoekt op deze salade, probeer dan dit recept.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de pompoen en snijd hem in gelijke plakken van ca. 1 cm. Verhit een grillpan. Bestrijk de pompoenstukken met olijfolie en grill deze aan beide zijden tot er 'grillstrepen' te zien zijn. Was intussen de veldsla en het witloof. Snij het witloof fijn. Leg de pancetta per 2 of 3 tussen 2 vellen keukenrol en 'droog' deze gedurende 1-2 minuten in een microgolfoven op 600 watt. Je kunt de pancetta ook gewoon bakken in een pan of in de oven. |
2
Done
|
Verdeel de geitenkaas in gelijke schijven van ca. 1 à 1,5 cm. Leg de pompoen en de geitenkaas op een vel bakpapier op een bakplaat. Druppel er honing en olijfolie over en bestrooi met grof gehakte rozemarijn en Provençaalse kruiden. Plaats ca. 4-6 minuten onder de grill of tot de randjes van de geitenkaas lichtjes kleuren. |
3
Done
|
Meng intussen 4 eetlepels olijfolie met een theelepel honing en 2 eetlepels basamico tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schik de quino, witloof en veldsla op de borden, werk af met de pompoen en geitenkaas. Druppel er de dressing over. Werk verder af met de pancetta en lente-ui. |