Ingredients
-
De crespelle
-
2 bio eieren
-
ca. 300 g bloem
-
1 liter melk
-
3 bolletjes spinazie (diepvries)
-
1 snufje zout
-
(plantaardige) boter
-
De vulling
-
1 liter bechamelsaus
-
1 bussel groene asperges
-
150 g doperwten
-
2 lente-ui
-
4 plakken Gandahamof Parma, ...
-
1 snuifje nootmuskaat
-
peper en zout
-
6 eetlepels geraspte parmezaan
-
De afwerking
-
3 plakken Gandaham
-
1 bolletje burrata
Directions
Het was lang geleden dat ik nog eens crespelle had gemaakt. Crespelle zijn eigenlijk flensjes met een hartige vulling op basis van bechamelsaus die gegratineerd worden. Meestal vulde ik ze met bospaddenpaddenstoelen of champignons, maar nu besloot ik groene asperges en doperwten uit de tuin te gebruiken. De crespelle werden na het gratineren afgewerkt met prosciutto, in dit geval Gandaham en burrata. Het gerecht is nogal machtig door de bechamelsaus, die ik net zoals de crespelle met glutenvrije bloem van Schär heb gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook gewone bloem nemen. Ik mengde ook een beetje spinaziepuree onder het flensjesdeeg, zo krijg je mooie groene crespelle.
Je kunt de crespelle oprollen (met de vulling) zoals je bij pannenkoeken doet of ze vouwen. Leg dan op 1/4 van de crespelle één of twee lepels vulling, vouw ze dan in twee en vervolgens nog eens in twee zodat er een driehoekje ontstaat.
Deze crespelle (flensjes) met groene asperges, erwtjes, Gandaham en burrata doen je even vergeten wat voor een kwakkelzomer we momenteel beleven. Het is pure comfortfood!
Liever een salade? Probeer dan deze groene aspergesalade met ham en ei.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Ontdooi de spinazie en mix tot een gladde puree. Meng de eieren, bloem, melk, zout en spinaziepuree tot een glad pannenkoekendeeg. Bak ze in wat boter of margarine tot dunne flensjes, werk het deeg helemaal op. |
2
Done
|
Blancheer de in stukken gesneden asperges en erwtjes, Giet af en hou de aspergekopjes apart voor de afwerking, alsook twee lepels erwtjes. Snipper de ham en snij de schoongemaakte lente-ui fijn en meng onder de bechamelsaus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul de flensjes met één à twee lepels van de vulling, zie uitleg inleiding. Verdeel de rest van de saus/vulling over een ovenschaal (of individuele kommen), verdeel de crespelle erover en bestrooi met parmezaan. Plaats ca. 6 minuten in de hete luchtoven met grill tot ze door en door warm zijn en de parmezaan een korstje gevormd heeft. |
3
Done
|
Werk de ovenschotel of kommen af met in reepjes getrokken ham, stukjes burrata, de aspergekopjes en overgebleven erwtjes. Je kunt er eventueel verse munt of basilicum over strooien. |