Ingredients
-
225 g risottorijst
-
700 ml kippenbouillonbij voorkeur zelfgemaakte
-
1 sjalot
-
100 ml droge witte wijn
-
300 g flespompoen (butternut)
-
enkele draadjes of 1 potje saffraan
-
1/3 droge chorizo worst
-
6 - 8 verse blaadjes salie
-
2 eetlepels boter
-
olijfolie
-
peper en zout
Directions
De combinatie van pompoen en salie is in de Italiaanse keuken klassiek. Denk maar aan ravioli gevuld met pompoen en salieboter. Ik moest het dus niet ver gaan zoeken voor deze risotto met butternut, chorizo en salie. De pittige chorizo, die uit de Spaanse keuken komt geeft een lekkere pittige toets aan de zoetere butternut.
Liever risotto met scampi? Probeer dan dit recept.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snipper de gepelde sjalot fijn. Schil de butternut en snijd in niet te grote blokjes. Verwarm de bouillon. Doe de saffraan bij de witte wijn zodat de kleurstof vrij komt. Snij de ontvelde chorizo in blokjes en bak die krokant in een droge pan, houd opzij. |
2
Done
|
Stoof de sjalot en look lichtjes aan in een beetje olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zien. Overgiet met de wijn en laat de alcohol een beetje verdampen. Voeg de pompoenblokjes toe en roer goed om. Bak intussen de salieblaadjes kort in wat olie krokant. |
3
Done
|
Neem van het vuur en roer er de, gebakken chorizoblokjes (met vrijgekomen olie), parmezaan en boter door. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Zet een deksel op de pot en laat ca. 3 - 5 minuten staan. Werk af met de krokante salieblaadjes. |