Ingredients
-
100 ml melk of sojasmelk
-
1 banaan
-
75 gram (glutenvrije) fijne havervlokken
-
1 eiKan eventueel weggelaten worden
-
om in te bakken kokosolie
-
(glutenvrije) fijne havervlokken
Directions
Havermout is al sinds enkele jaren erg populair als ontbijt, omdat het je voldoende energie geeft om de voormiddag door te komen. Bovendien bevat het geen gluten (let wel op, door kruisbestuiving kunnen er wel gluten in terechtkomen, bij allergie zeker glutenvrije havermout kopen), het verlaagt de cholesterol, is lief voor je lijn en bevat antioxidanten. Combineer dit met banaan die o.a. rijk is aan vitamine B3, B6, A en C, kalium, magnesium, fosfor, ijzer en selenium en je hebt een gezond en voedzaam ontbijt. Als afwisseling op je dagelijkse pap, muesli of granola kan je deze glutenvrije havermoutpannenkoeken met banaan eens proberen. Om helemaal trendy gezond te blijven heb ik ze in kokosolie gebakken en gezoet met ahorn-agavesiroop en verse aardbeien.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix tot een glad deeg. Bak vervolgens 6 kleine pannenkoekjes in kokos- of andere olie. |
2
Done
|
Serveer naar smaak met ahornsiroop, agavesiroop of een combinatie van de twee, rijstsiroop, honing, vers fruit, etc. |