0 0
Coquilles met een coulis van winterpostelein

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
1 bosje gewassen (winter)postelein
1 klontje boter
1 scheutje room
peper en zout
nootmuskaat
4 -5 plakjes gerookt ontbijtspek

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquilles met een coulis van winterpostelein

en gerookte spekkruimels

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Coquilles zijn altijd een beetje feest, vind je ook niet? Vers zijn ze het lekkerst, maar we hebben meestal een voorraad in de diepvriezer, net zoals scampi, spekblokjes en erwtjes. Zo toveren we in geen tijd een lekker hapje op tafel. Deze coquilles met een coulis van winterpostelein en gerookte spekkruimels zijn eerder een verfijnd voorgerecht.

Winterpostelein is een vergeten groente, maar dat wist je misschien al. De vergeten groenten staan de laatste tijd meer en meer in de belangstelling en daar ben ik ontzettend blij mee. Het begon allemaal met pastinaak en topinamboer (aardpeer), maar er zijn nog veel meer oude groentevariëteiten die meer aandacht verdienen. Winterpostelein kom je normaal alleen nog in ouderwetse groentetuintjes tegen of – en dat doet me erg veel plezier – bij de bio groenteboer. Misschien zijn er ook wel groentewinkels e supermarkten die dat in hun assortiment hebben, maar in mijn buurt ben ik deze kruidachtige groente nog niet tegengekomen. Ik heb alleszins op de lokale markt een kraam herontdekt, die biologische groenten en fruit verkoopt en zo ging ik donderdag naar huis met o.a. peterseliewortel, kweepeer en winterpostelein. Met die ingrediënten toverde ik vrijdag een lekker etentje op tafel, met deze coquilles met een coulis van winterpostelein en gerookte spekkruimels als voorgerecht.

Postelein smaak een beetje naar spinazie, het is iets pittiger en ook een beetje zuriger. Mocht je geen postelein vinden kan je die perfect door spinazie vervangen of door waterkers zoals in dit recept. Een crème van erwten doet het ook altijd goed bij coquilles.

Serveer bij dit gerecht een witte Bourgogne.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Bak het spek in een droge pan tot het krokant is. Haal het uit de pan, dep goed droog met keukenpapier, laat het afkoelen en verkruimel het in een cutter of keukenmachine. Neem 4 blaadjes postelein en bewaar die als decoratie. De rest mag met in een kookpot met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Laat de postelein slinken en mix hem vervolgens fijn met een scheutje room. Bak de coquilles kort in een hazelnootbruine boter, bestrooi met peper en zout.

2
Done

Verdeel de coulis over diepe borden, leg de coquilles erop en werk af met de spekkruimels en een blaadje postelein.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pollo alla cacciatore of kip de wijze van de jager
previous
Pollo alla cacciatora
Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek
next
Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek
pollo alla cacciatore of kip de wijze van de jager
previous
Pollo alla cacciatora
Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek
next
Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek

Add Your Comment