• Home
  • Basics
  • Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek
0 0
Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
20 plakjes gerookte eendenborst (magret de canard) kant-en-klaar te koop
2 witlof
1 bosje rucola
1 zoete appel
enkele hazelnoten
enkele walnoten
1 snuifje kaneelpoeder
1 plakje peperkoek
1 koffielepel Dijonmosterd
4 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels balsamico azijn
peper en zout
1 mespunt Chinees vijfkruidenpoeder
1 koffielepel vloeibare honing
margarine of boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gerookte eendenborst met appel, witlof en peperkoek

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Afgelopen weekend heb ik redelijk wat tijd in de keuken doorgebracht. Zelf yoghurt gemaakt, bananenmuffins gebakken en lekker gekookt. Eén van de gerechten was deze salade met eendenborst, witlof en peperkoek. De appel werd rauw en gebakken verwerkt. Van de peperkoek maakte ik croutons en daarbij kwam een lekkere dressing met honing en balsamico, waar ik een beetje Chinees vijfkruidenpoeder aan toevoegde. Ik serveerde dit gerecht als voorgerecht, maar een ruimere portie kan ook als maaltijdsalade gegeven worden. Het zijn klassieke smaken die in elk geval werden gesmaakt.

Voor een vegetarische versie vervang je de eend door verse vijgen, oude kaas, … voor een glutenvrije versie kies je voor glutenvrije  peperkoek.

 

Liever iets warm? Probeer deze quiche met ham en witloof.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Snij de peperkoek in blokjes en bak ze in een beetje boter. Let op dat ze niet verbranden.

2
Done

Mix de olie, balsamico, mosterd, honing, peper, zout en vijfkruidenpoeder tot een dressing.

3
Done

Trek enkele blaadjes van het witlof af om in zijn geheel te serveren. Snijd de rest fijn. Schil de appel, verwijder het klokken huis en snijd de helft in fijne blokjes. Snijd de andere helft in schijfjes en bak die kort in een beetje boter en breng op smaak met kaneel. Schik alle groenten, appel, plakjes eend en noten in diepe borden. Werk af met de croutons en dressing.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Coquilles met een coulis van winterpostelein
previous
Coquilles met een coulis van winterpostelein
Preirisotto met coquilles
next
Preirisotto met coquilles
Coquilles met een coulis van winterpostelein
previous
Coquilles met een coulis van winterpostelein
Preirisotto met coquilles
next
Preirisotto met coquilles

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here