Ingredients
-
20 plakjes gerookte eendenborst (magret de canard)kant-en-klaar te koop
-
2 witlof
-
1 bosje rucola
-
1 zoete appel
-
enkele hazelnoten
-
enkele walnoten
-
1 snuifje kaneelpoeder
-
1 plakje peperkoek
-
1 koffielepel Dijonmosterd
-
4 eetlepels olijfolie extra vergine
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
peper en zout
-
1 mespunt Chinees vijfkruidenpoeder
-
1 koffielepel vloeibare honing
-
margarine of boter
-
Directions
Afgelopen weekend heb ik redelijk wat tijd in de keuken doorgebracht. Zelf yoghurt gemaakt, bananenmuffins gebakken en lekker gekookt. Eén van de gerechten was deze salade met eendenborst, witlof en peperkoek. De appel werd rauw en gebakken verwerkt. Van de peperkoek maakte ik croutons en daarbij kwam een lekkere dressing met honing en balsamico, waar ik een beetje Chinees vijfkruidenpoeder aan toevoegde. Ik serveerde dit gerecht als voorgerecht, maar een ruimere portie kan ook als maaltijdsalade gegeven worden. Het zijn klassieke smaken die in elk geval werden gesmaakt.
Voor een vegetarische versie vervang je de eend door verse vijgen, oude kaas, … voor een glutenvrije versie kies je voor glutenvrije peperkoek.
Liever iets warm? Probeer deze quiche met ham en witloof.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snij de peperkoek in blokjes en bak ze in een beetje boter. Let op dat ze niet verbranden. |
2
Done
|
Mix de olie, balsamico, mosterd, honing, peper, zout en vijfkruidenpoeder tot een dressing. |
3
Done
|
Trek enkele blaadjes van het witlof af om in zijn geheel te serveren. Snijd de rest fijn. Schil de appel, verwijder het klokken huis en snijd de helft in fijne blokjes. Snijd de andere helft in schijfjes en bak die kort in een beetje boter en breng op smaak met kaneel. Schik alle groenten, appel, plakjes eend en noten in diepe borden. Werk af met de croutons en dressing. |