0 0
Gado Gado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pindasaus
150 g ongezouten, geroosterde pinda's
2 teentjes daslook
1 rode chilipeper
2,5 cm galanga Vers te koop in Aziatische winkels. Als puree of gedroogd te koop in de betere supermarkt.
1 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes) Vers, gedroogd en diepgevroren te koop in Aziatische winkel. Gedroogd ook in de betere supermarkt te vinden.
3 eetlepels ketjap manis Zoete sojasaus
1/2 theelepel zout
500 ml water
De groenten
300 g gewassen jonge spinazie
2 wortel
1/3 bloemkool
150 g prinsesboontjes
1/2 komkommer
4 hard gekookte eieren
4 eetlepels krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
1/2 rode Spaanse peper
3 takjes koriander (vers)
2 handenvol kroepoek

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gado Gado

my way

Features:
  • Pittig
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pindasaus

  • De groenten

Directions

Share

Gado Gado herinnert mij aan onze vakantie in Java en Bali. Het is eigenlijk een salade van gekookte groenten met een pindasaus/-dressing. Ik gaf er mijn eigen draai aan door de kool te vervangen door bloemkool. De tofu en sojascheuten liet ik achterwege. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht, maar de vleesliefhebber kan er bijvoorbeeld kipsaté’s bij serveren.

 

 

Steps

1
Done

Pindasaus

Doe de grof gehakte pinda’s, look, peper en galanga met een scheutje water in een blender en maal fijn. Doe het mengsel in een sauspan met de overige ingrediënten, behalve het limoensap en laat om een zacht vuurtje pruttelen gedurende ca. 1 uur. Roer af en toe. Neem van het vuur en werk af met het limoensap.

2
Done

De groenten

Was de groenten en/of maak ze schoon. Snijd de wortel in schijfjes, de komkommer zonder zaden, in halve maantjes, de boontjes in twee. Verdeel de bloemkool in roosjes. Breng een ruime kookpot met gezouten water aan de kook. Blancheer de groenten elk apart. Boontjes ca. 2 minuten, bloemkool ca. 4 minuten, wortel ca. 2 minuten en spinazie ca. 1 minuut. Koel ze telkens af in ijswater en laat uitlekken.

3
Done

Schik de groenten vervolgens op een schaal, werk af met de in vieren gesneden eieren, lauwe saus, peper, gefruite uitjes, verkruimelde kroepoek en koriander.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Linguine met vegetarische gehaktballetjes
next
Salade met geitenkaas, appel en rode biet
previous
Linguine met vegetarische gehaktballetjes
next
Salade met geitenkaas, appel en rode biet

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here