Ingredients
-
Pindasaus
-
150 g ongezouten, geroosterde pinda's
-
2 teentjes daslook
-
1 rode chilipeper
-
2,5 cm galangaVers te koop in Aziatische winkels. Als puree of gedroogd te koop in de betere supermarkt.
-
1 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes)Vers, gedroogd en diepgevroren te koop in Aziatische winkel. Gedroogd ook in de betere supermarkt te vinden.
-
3 eetlepels ketjap manisZoete sojasaus
-
1/2 theelepel zout
-
500 ml water
-
De groenten
-
300 g gewassen jonge spinazie
-
2 wortel
-
1/3 bloemkool
-
150 g prinsesboontjes
-
1/2 komkommer
-
4 hard gekookte eieren
-
4 eetlepels krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
-
1/2 rode Spaanse peper
-
3 takjes koriander (vers)
-
2 handenvol kroepoek
-
Directions
Gado Gado herinnert mij aan onze vakantie in Java en Bali. Het is eigenlijk een salade van gekookte groenten met een pindasaus/-dressing. Ik gaf er mijn eigen draai aan door de kool te vervangen door bloemkool. De tofu en sojascheuten liet ik achterwege. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht, maar de vleesliefhebber kan er bijvoorbeeld kipsaté’s bij serveren.
Steps
1
Done
|
PindasausDoe de grof gehakte pinda’s, look, peper en galanga met een scheutje water in een blender en maal fijn. Doe het mengsel in een sauspan met de overige ingrediënten, behalve het limoensap en laat om een zacht vuurtje pruttelen gedurende ca. 1 uur. Roer af en toe. Neem van het vuur en werk af met het limoensap. |
2
Done
|
De groentenWas de groenten en/of maak ze schoon. Snijd de wortel in schijfjes, de komkommer zonder zaden, in halve maantjes, de boontjes in twee. Verdeel de bloemkool in roosjes. Breng een ruime kookpot met gezouten water aan de kook. Blancheer de groenten elk apart. Boontjes ca. 2 minuten, bloemkool ca. 4 minuten, wortel ca. 2 minuten en spinazie ca. 1 minuut. Koel ze telkens af in ijswater en laat uitlekken. |
3
Done
|
Schik de groenten vervolgens op een schaal, werk af met de in vieren gesneden eieren, lauwe saus, peper, gefruite uitjes, verkruimelde kroepoek en koriander. |