Ingredients
-
3 - 4 rode puntpaprika's
-
witte balsamico
-
peper en zout
-
enkele takjes verse oregano, munt of basilicum
Directions
Van deze gegrilde puntpaprika’s met witte balsamico azijn kan ik blijven eten. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar ook in een salade of bij antipasti. Ik gebruik hier witte balsamico azijn omdat die kleurloos is en omdat gewone witte azijn zuurder is. Er is bijna geen werk aan deze paprika’s, enkel grillen, pellen en marineren.
Als je graag paprika eet, moet je ook zeker deze paprikaconfituur eens proberen. Superlekker bij kazen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de paprika's op een bakplaat (eventueel bakpapier onder leggen). Gaar ze ca. 20 minuten bovenin de oven tot de schil zwart ziet. Haal ze uit de oven laat even afgedekt afkoelen. Halveer de paprika's, verwijder stelen en zaden. Snijd ze in repen en doe in een kom. Giet er 2 - 3 eetlepels balasmico over, breng naar keuze op smaak met peper en zout en laat minstens een uur trekken. Werk af met verse kruiden. |