0 0
Paprikaconfituur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

6 rode paprika
4 tenen look
2 uien
4 cm gember
2 tl zout
2 kopjes rietsuiker
2 kopjes witte wijnazijn of chardonnay azijn
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Paprikaconfituur

Zomer in een potje

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit jaar zijn er wel erg veel paprika’s. Je kunt natuurlijk niet je hele diepvriezer vol paprika steken en iedere dag paprika eten is ook van het goede te veel.  Dus verwerk ik een deel tot paprikaconfituur.  Ik zie je vreemd opkijken, maar je leest het goed.  Een aantal jaren geleden waren we te gast op het landgoed van Montevetrano in Campania, Italië.  Montevetrano maakt de beste wijn in Campania. Hun specialiteit was groenteconfituur, confituur van groene selder, paprika etc.  Deze lekkernij werd meestal bij kaas geserveerd.  Helaas kan ik er geen recepten van vinden en ik weet ook niet of ze te koop zijn.  Dus ben ik op mijn intuïtie aangewezen. Mijn paprikaconfituur is iets tussen een confituur en een chutney geworden.  De smaak lijkt niet op die ik mij herinner uit Italië, maar ze is wel lekker.  De lekkerste en mooist uitziende confituur verkrijg je wanneer je enkel paprika’s van dezelfde kleur gebruikt en bij voorkeur geen groene.  Ik heb ze allemaal door elkaar gemengd, wat een iets minder fraaie kleur oplevert.  Deze jam is lekker bij harde kaas, paté, maar ook bij koude vleesgerechten of gewoon op een stukje brood.  Zo proef je het hele jaar door nog een beetje zomer.

Dit recept is voor 3 potjes paprikaconfituur. Heb je trouwens al ooit onze appelketchup geprobeerd?

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. 

Steps

1
Done

Halveer de paprika’s, verwijder de stelen en de zaden en plaats ze met de bolle kant onder de grill tot hun schil zwart ziet. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze daarna. Snijd de ui fijn, rasp de knoflook en de gember. Doe de paprika samen met de overige ingrediënten in een pan en laat 2 uur op een zacht vuurtje sudderen. De confituur is goed, wanneer het vocht ingedikt is. Doe de confituur in gesteriliseerde potjes met een schroefdeksel. Bewaar op een donkere en koele plaats.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hasseltse zachte speculaas
previous
Hasseltse speculaas
pollo alla cacciatore of kip de wijze van de jager
next
Pollo alla cacciatora
Hasseltse zachte speculaas
previous
Hasseltse speculaas
pollo alla cacciatore of kip de wijze van de jager
next
Pollo alla cacciatora

2 Comments Hide Comments

Dag Guy, Ik hou niet zo van afmeten 😉 maar het kopje dat ik in mijn recepten gebruik is blijkbaar 100 ml.
Ik zal er in de toekomst rekening mee houden om de kopjes om te zetten naar ml. Veel succes met het recept!

Add Your Comment