Ingredients
-
2 zoete aardappelenvan gelijke grootte
-
1 koffielepel gemalen komijnzaad
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
1 lente-ui
-
3 eetlepels roomkaas
-
peper en zout
-
1 eetlepel limoensap
-
3 eetlepels gemalen kaasnaar keuze
-
vegetarische spekblokjesvan https://www.devegetarischeslager.nl/ of weg laten
-
olijfolie
-
2 blaadjes ijsbergla
-
1 blikje maïs
-
10 kerstomaatjes
-
1 stukje rode paprika
-
1 stukje komkommer
-
1/2 stengel bleekselderij
-
2 eetlepels olijfolie extra vergine
-
1 eetlepel xeresazijn of sherry azijn
-
1 bosje koriander (vers)
Directions
Het is de eerste keer dat ik zoete aardappel op deze manier verwerk. Garen in de oven, vervolgens het vruchtvlees mengen met kruiden en toppen met gemalen kaas en (vegetarische) spekblokjes, opnieuw vullen en grillen. Bijna geen werk, maar toch een volwaardige, gezonde en lekkere maaltijd. De aardappel moet ongeveer een uurtje garen, maar daar hoef je niet bij te blijven.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 220°C. Halveer de aardappel, wrijf in met olijfolie en plaats met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 45 à 60 minuten. Laat lichtjes afkoelen en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit. Meng met een eetlepel roomkaas, limoensap, peper, zout, paprikapoeder, komijn, en fijngesneden lente-ui. Vul hiermee de aardappelschillen opnieuw op. Verdeel er de gebakken spekreepjes over en de gemalen kaas. Plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft. |
2
Done
|
Haal voorzichtig twee bladen af van de krop sla. Snijd de groenten in de gewenste grootte. Meng met de olijfolie extra vergine en azijn. Breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Vul de slablaadjes met de groenten en serveer er de gebakken aardappel bij, werk af met een lepel roomkaas en wat koriander. |