0 1
Gevulde zoete aardappel met roomkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 zoete aardappelen van gelijke grootte
1 koffielepel gemalen komijnzaad
1 koffielepel paprikapoeder
1 lente-ui
3 eetlepels roomkaas
peper en zout
1 eetlepel limoensap
3 eetlepels gemalen kaas naar keuze
vegetarische spekblokjes van https://www.devegetarischeslager.nl/ of weg laten
olijfolie
2 blaadjes ijsbergla
1 blikje maïs
10 kerstomaatjes
1 stukje rode paprika
1 stukje komkommer
1/2 stengel bleekselderij
2 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel xeresazijn of sherry azijn
1 bosje koriander (vers)

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gevulde zoete aardappel met roomkaas

en een frisse salade

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het is de eerste keer dat ik zoete aardappel op deze manier verwerk. Garen in de oven, vervolgens het vruchtvlees mengen met kruiden en toppen met gemalen kaas en (vegetarische) spekblokjes, opnieuw vullen en grillen. Bijna geen werk, maar toch een volwaardige, gezonde en lekkere maaltijd. De aardappel moet ongeveer een uurtje garen, maar daar hoef je niet bij te blijven.

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 220°C. Halveer de aardappel, wrijf in met olijfolie en plaats met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 45 à 60 minuten. Laat lichtjes afkoelen en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit. Meng met een eetlepel roomkaas, limoensap, peper, zout, paprikapoeder, komijn, en fijngesneden lente-ui. Vul hiermee de aardappelschillen opnieuw op. Verdeel er de gebakken spekreepjes over en de gemalen kaas. Plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft.

2
Done

Haal voorzichtig twee bladen af van de krop sla. Snijd de groenten in de gewenste grootte. Meng met de olijfolie extra vergine en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

3
Done

Vul de slablaadjes met de groenten en serveer er de gebakken aardappel bij, werk af met een lepel roomkaas en wat koriander.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Geitenkaas met noten- en vruchtentopping
broccoli
next
Romig soepje van broccoli met ricotta gnocchi
previous
Geitenkaas met noten- en vruchtentopping
broccoli
next
Romig soepje van broccoli met ricotta gnocchi

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here