0 0
Huisgemaakte granola & yoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kop walnoten
1 kop hazelnoten
1 kop amandelen
1/4 kop brazilnoten je kunt zelf je favoriete noten toevoegen
1/2 kop lijnzaad
1/4 kop sesamzaad
2 eetlepels chiazaad
1/2 kop pompoenpitten
1/2 kop zonnebloempitten
1/2 kop geraspte kokos
1 vanillestokje
1 snuifje zout
1 eetlepel ahornsiroop kan vervangen worden door agavesiroop of honing
1/4 kop kokosolie
8 gedroogde vijgen
15 dadels
1 kop gedroogde bosbessen voeg gedroogde vruchten toe naar keuze
1 kop rozijnen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Huisgemaakte granola & yoghurt

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het weekend zit er op en de meeste onder jullie zijn al aan een drukke werkweek begonnen met de daarbij horende hectische ochtenden. Geen tijd om te ontbijten of om een fatsoenlijk lunchpakket samen te stellen. Toch kan je in het weekend gemakkelijk wat voorbereiden, zodat je elke dag een huisgemaakt, evenwichtig en gezond ontbijt kunt eten. Zelf ben ik nooit zo’n ‘ontbijter’ geweest. Het is pas tegen een uur of tien, dat ik echt trek krijg. Ik moest mezelf meestal verplichten om ’s morgens een hapje te eten. Het is pas sinds onze vorige zomervakantie dat ik trouw elke ochtend mijn potje zelfgemaakte yoghurt naar binnen werk. We kregen in onze B&B’s telkens huisgemaakte yoghurt bij het ontbijt en dat viel zo in de smaak, dat ik me bij thuiskomst een yoghurtmaker aanschafte. Je hebt er haast geen werk mee. Gewoon een lepeltje yoghurt in elk bijgeleverd potje doen en dat mengen met melk, die je eerst op 40°c verwarmd hebt. Dekseltjes op de potjes draaien en de yoghurtmaker 9 uur zijn werk laten doen. De eerste keer ben ik gestart met Griekse yoghurt en volle melk. Daarna heb ik telkens mijn eigen yoghurt als starter gebruikt. Met volle melk krijg je een iets stevigere yoghurt, maar inmiddels lukt het prima met halfvolle. Ik voeg er wel steeds twee flinke lepels honing bij de melk, dat maakt hem iets minder zuur.

Sinds enkele maanden combineer ik de yoghurt met zelfgemaakte granola. Ik heb de hype destijds een beetje aan me voorbij laten gaan, maar nu ben ik grote fan. Ik maak één keer per maand een grote pot, zo heb ik geen excuus meer om niet te ontbijten.

Kijk hier voor meer granola recepten, ook hartige.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de hete luchtoven op 150°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2
Done

Hak de noten en grote zaden in een blender of hakmolen tot grove stukken.

3
Done

Laat de kokosolie smelten. Meng de gehakte noten, alle zaden, geraspte kokos, de vanillezaadjes (uit het stokje schrapen), de esdoornsiroop en het zout onder elkaar. Verdeel dit mengsel over de bakplaten en sprei het uit tot een dikke laag. Plaats in de oven gedurende ca. 20 minuten. Het geheel moet goudbruin zijn.

4
Done

Snijd intussen de vijgen en dadels in stukjes. Laat de granola afkoelen en maak los. Meng met de gedroogde vruchten en bewaar in een goed afsluitbare pot. Lekker met yoghurt, verse kaas, melk, etc. en vers fruit.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aziatische notenmix
next
Gebakken sardines met salsa verde
previous
Aziatische notenmix
next
Gebakken sardines met salsa verde

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here