0 0
Aziatische notenmix

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder Chinees vijf kruidenpoeder is een mix van Szechuanpeper, steranijs, gember, kruidnagel en venkel. te koop in de meeste supermarkten. Zelf maken kan ook: Meng 1 tl gemalen kruidnagel met, 1 tl gemalen venkelzaad, 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen steranijs en 1 tl Szechuanpeper. Is minstens 1 jaar houdbaar.
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gember
1 theelepel gemalen komijnzaad
1/2 theelepel gerookt paparikapoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel lookpoeder
2 eiwitten
25 g palmsuiker rietsuiker mag ook
400 g gemengde noten hazelnoot, pecan, cashew, amandel …
fleur de sel of grof zeezout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Aziatische notenmix

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

In Bali at ik ooit lekkere gekruide nootjes. Ze waren zoet, zout en pittig tegelijk. Het recept heb ik niet kunnen achterhalen, maar ik probeerde laatst dit recept uit voor mijn verjaardagsfeestje. De gasten vonden het heerlijk en waren verrast dat ik ze zelf had gemaakt. Het loont de moeite om het zelf te proberen.

 

Steps

1
Done

Verwarm de hete lucht oven voor op 100°. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de specerijen met de theelepel zout in een kommetje. Klop in een ruime kom de eiwitten tot schuim. Roer de specerijen eronder. Voeg de noten toe en meng goed onder elkaar, strooi de suiker erover en meng opnieuw. Zorg ervoor dat de noten allemaal een laagje eiwit hebben. Verdeel de noten om het bakpapier, verspreid ze voldoende zodat ze niet aan elkaar kleven. Bak de noten gedurende 1 uur en 20 minuten, schep ze om de 20 minuten om. Haal ze uit de oven, strooi er naar keuze fleur de sel of grof zeezout over. Bewaar ze tot gebruik in een blikken trommel of een andere luchtdichte pot. Deze noten zijn enkele weken houdbaar.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gegrilde makreelfilet, chermoula, bulgur en zeevenkel
Huisgemaakte granola & yoghurt
next
Huisgemaakte granola & yoghurt
previous
Gegrilde makreelfilet, chermoula, bulgur en zeevenkel
Huisgemaakte granola & yoghurt
next
Huisgemaakte granola & yoghurt

Add Your Comment