Ingredients
-
2 kleine pompoen
-
1 ui
-
2 kruimige aardappelen
-
1 bleekselderij
-
1 look
-
1,5 cm gember
-
margarine of boter
-
groentebouillonof kippenbouillon voor een niet vegetarische versie
Directions
Je ziet ze weer overal opduiken, de pompoenen. In tuintjes, bij de voordeur, als kleurrijke decoratie, maar ook in de keuken. Je hebt ze in zoveel variëteiten en formaten. Ze lenen zich uitstekend voor soepen, maar je kunt er zoveel meer mee doen. Verwerk ze in risotto of soufflé, serveer ze met vlees of vis, robuust of verfijnd (zie recepten elders op deze blog). Het blijft een veelzijdig ingrediënt. Ik serveer u vandaag mijn zoveelste variant op pompoensoep, maar er komen beslist nog andere gerechten.
Het vergt een beetje werk, maar ik vind een uitgeholde pompoen als alternatief voor soepkom wel iets hebben, maar je kunt deze soep natuurlijk ook van 1 middelgrote pompoen maken.
Tip: Als de soep te dik is, voeg je wat meer bouillon toe.
Liever pittig, probeer dan zeker deze Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Hol de pompoenen uit (met een meloenlepeltje lukt dat goed) en verwijder de zaden. Schil de aardappelen en gember, verwijder de vezelige draden van de selderij en pel de look en ui. Snijd vervolgens alles in stukjes. Stoof de groenten, look en gember aan in wat vetstof, voeg bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep op een matig vuur koken tot de pompoen gaar is. Mix de soep en breng op smaak met flink wat peper en eventueel zout. Vul de uitgeholde pompoenen met soep en werk naar keuze af met croutons of spek. |