Ingredients
-
2 grote rode puntpaprika's
-
150 g Mix van granen (Geovita)
-
1/3 kleine courgette
-
1/3 kleine aubergine
-
1/2 rode ui
-
1 eetlepel knoflookolie
-
olijfolie
-
150 g lactosevrije feta (Dilea)
-
Provençaalse kruiden
-
peper en zout
-
enkele takjes verse oregano
-
De saus
-
2 kleine gele puntpaprika's
-
150 ml lactosevrije room
-
1 sjalot
-
1/2 groentebouillonblokje
Directions
Wil je wat afwisseling in je voeding of eet je glutenvrij dan kan je kiezen voor granen. Wij vonden deze glutenvrije Geovita Nutrition Mix van Granen bij Jumbo, maar hij is ook te koop bij Albert Heijn. Het is een mix van zilvervliesrijst,gepelde boekweit, amarant en quinoa. Het merk Geovita uit Italië stoomt de ingrediënten op een natuurlijke wijze, zodat ze slechts 10 minuten moeten koken en dat is geweldig nieuws voor haastige koks, die toch gezond en evenwichtig willen eten. Je kunt de granen als bijgerecht geven, maar ook als vulling van bijvoorbeeld deze puntpaprika gevuld met glutenvrije granenmix, groenten en feta.
Puntpaprika’s zijn wat zoeter en smaakvoller dan de gewone. Ze werden op voorhand kort gegaard in de oven om daarna gevuld te worden. Bij deze puntpaprika gevuld met glutenvrije granenmix, groenten en feta kwam een romig sausje van gele puntpaprika bij en het geheel werd afgewerkt met feta.
Tip: Wij zijn kleine eters en rekenen 1/2 grote of 1 kleine paprika per persoon, pas het recept dus aan als je met grote eters zit.
Fan van paprika en quinoa? Probeer dan deze koolvis met paprikasaus, quinoa en torentje van courgette en pesto van koriander.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
de paprika'sVerwarm de oven voor op 200°C. Spoel de paprika's (ook de gele), halveer ze (laat het steeltje er eventueel aan) en verwijder de zaden. Leg ze op een vel bakpapier of siliconen matje op een bakplaat. Plaats de paprika's 10 minuten in de oven. Kook intussen de granen in gezouten water. |
2
Done
|
Snij de courgette en aubergine in fijne blokjes. Snipper de look fijn. Verwarm een pan of een wok, verhit wat olijfolie en roerbak hierin eerst de ui enkele minuten, voeg dan de groenten toe en de knoflookolie. Aubergines nemen redelijk wat olie op, voeg indien nodig nog wat olijfolie of een scheutje water toe. De aubergines moeten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en de Provençaalse kruiden. Giet de granen af en meng onder de groenten. Proef en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Haal de paprika's uit de oven en vul de rode met het granenmengsel. Plaats ze nogmaals 10 minuten in de oven. Snij de gele in stukken. |
4
Done
|
De sausFruit de fijngesneden sjalot aan in wat olie, doe de gele paprikastukjes erbij en voeg de room toe. Breng aan de kook. Mix de het geheel en wrijf door een zeef. Breng de saus op smaak met peper en zout. |
5
Done
|
Verdeel de saus over 4 borden, schik er een halve paprika over en werk af met feta en takjes oregano. |