• Home
  • Gezond
  • Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool
0 0
Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g quinoa
600 ml kippen- of groentebouillon
1/3 kleine bloemkool
4 lente-ui
1/2 kleine gele courgette
1 teentje knoflook
olijfolie
ras el hanout
1 koffielepel citroen zeste (schil)
4 (filets) roodbaars
boter
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Ingredients

Directions

Share

Ik ben altijd al fan geweest van couscous, maar sinds ik mij beter voel bij een glutenvrijdieet, gebruik ik quinoa in de plaats. Quinoa heeft trouwens meer smaak, het heeft iets nootachtig. In dit recept verwerk ik bloemkool en stukjes gele courgette, maar je kunt er ook andere groenten voor gebruiken. Leef je uit met restjes uit de koelkast. Ook de vis kies je zelf, kijk bijvoorbeeld welke vis in seizoen is. In ons geval was dat roodbaars. Breng de couscous op smaak met ras el hanout, dat is een Oosterse specerijenmengsel. Letterlijk vertaald ‘het hoofd van de winkel’, wat zoveel wil zeggen als het beste dat de winkel te bieden heeft. De samenstelling is verschillend, maar de uitgesproken kruidigheid van o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma vind je in elke soort. Zelf ben ik al jaren fan van de ras el hanout van Al’Fez, hier zitten ook rozenblaadjes en lavendel in. Deze roodbaars met quinoa couscous en bloemkool is makkelijk en snel te maken en een ideaal doordeweeks recept.

Misschien lust je ook geroosterde groenten met quinoa.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Kook de quinoa gaar in de zoute bouillon. Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel die in kleine roosjes. Snij de courgette fijn, alsook de lente-ui. Verhit een beetje olijfolie in een wok, roerbak hierin de bloemkool, courgette, lente-ui en geraspte look. Schep de (uitgelekte of droog gekookte) quinoa eronder, voeg eventueel een klontje boter toe. Breng op smaak met 1 koffielepel ras el hanout of meer als je het lekker pittig hebt. Houd warm.

2
Done

Dep de roodbaarsfilets droog en bak ze in olijfolie met een klontje boter aan beide zijden goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

Schik de visfilets en quinoa couscous op 4 verwarmde borden en werk af met de geraspte citroenschil (zeste) en eventueel nog koriander of peterselie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje
previous
Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje
Thaise curry met kip, groenten en waterkastanjes
next
Thaise curry met kip, groenten en waterkastanjes
Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje
previous
Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje
Thaise curry met kip, groenten en waterkastanjes
next
Thaise curry met kip, groenten en waterkastanjes

Add Your Comment