Ingredients
-
200g linzen (blik)
-
1 kleine ui
-
1 wortel
-
1 steel groene selderijsteel
-
1 look
-
1 blik tomatenstukjes
-
1/2 glas rode wijn
-
100 g bruine champignons
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1/2 blokje groentebouillon
-
1 laurierblad
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel oregano gedroogd
-
peper
-
Enkele blaadjes verse basilicum
-
Enkele blaadjes bladpeterselie
-
250 g glutenvrije spaghetti (Barilla)Of gewone
-
olijfolie
Directions
[avatar user=”inge” /]
Maak jij weleens spaghetti Bolognese? Waarschijnlijk wel, want hier in Vlaanderen is dit toch wel het meest populaire pastagerecht. Eigenlijk bedoelen we spaghetti al ragù, want Bolognese zou volgens kenners niet bestaan. Nochtans is spaghetti al ragù een typische bereiding uit Bologna (Italië). De saus is op basis van ui, selderij, wortel, gehakt en tomaten. Men laat die vervolgens langzaam garen gedurende minstens 3 uur en soms wel een hele dag. Deze vegetarische spaghetti Bolognese met linzen is een lekker vegetarisch alternatief dat binnen een half uur klaar is.
Geen fan van linzen? Gebruik dan vleesvervangers zoals Quorn fijngehakt, vegetarisch rul gehackt van de Vegetarische Slager of een ander merk.
Ragù wordt meestal met tagliatelle gegeten of als basis voor lasagne gebruikt. Wij gebruiken voor deze vegetarische spaghetti Bolognese glutenvrije spaghetti van Barilla.
Geef echte of vegan parmezaan bij de pasta en eventueel tabasco, peperoncino olie, flavourmash of een pittige saus naar keuze.
Deze linguine met vegetarische gehaktballen is ook iets voor jou.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snij de ui, look, selderij, wortel, champignons en look fijn. Verhit een scheut olijfolie en fruit hierin de groenten tot de ui glazig ziet. Doe de uitgelekte linzen erbij, overgiet met de rode wijn en laat de alcohol verdampen door het geheel aan de kook te brengen. Voeg de tomaten in blik, de tomatenpuree, een half blik water, het bouillonblokje en de gedroogde kruiden toe. Draai dan het vuur lager en laat een half uurtje pruttelen op een laag vuurtje. |
2
Done
|
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de saus verder op smaak met peper en fijngesneden basilicum en peterselie. |