Ingredients
-
2 eetlpels vloeibaar aroma (Kelpamare, maggi, lichte sojasaus ...)
-
4 eetlpels mayonaise
-
enkele druppels vloeibaar aroma (Herbamare, maggi, lichte sojasaus ...)
-
enkele sprieten bieslook
-
1 lente-ui
-
1 takje bladpeterselie
-
2 takjes verse basilicum
-
1 takje dragon
-
peper en zout
Directions
Welke dressing druppel jij het liefst over je salades? Meestal hou ik het bij een vinaigrette. Het liefst met een beetje honing, mosterd, olijfolie en balsamico. Soms vraagt een salade om een andere, meer romige saus en dan is yoghurtdressing een optie. Zelf dressing maken is heel makkelijk. De basis kan mayonaise en/of yoghurt zijn, maar ook zure room, mosterd, kwark, ketchup … Mijn moeder maakt de allerlekkerste yoghurtdressing. Ze heeft het mij vroeger geleerd, maar toch lukt het mij niet om haar saus te evenaren.
Voor een beetje meer pit kan je mierikswortel toevoegen. Je kunt verse gebruiken, maar ik heb altijd een potje mierikswortelpuree in de koelkast staan. Mierikswortel doet het goed bij gerookte vis. Als je een beetje sap van rode biet toevoegt krijg je mooie roze saus. Met een beetje ketchup of tomatenpuree erbij krijg je een slasaus die goed bij mediterrane salades gaat. Je ziet het, je kunt er eindeloos meer variëren.
Misschien lust je deze slasauzen ook:
Caesar salade dressing
Granaatappelvinaigrette
Yoghurtdressing met limoen
Honing-mosterd-balsamico dressing
Tzatziki is meer een dip, maar kan ook perfect als dressing dienen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snijd de kruiden fijn en meng alles samen. Breng op smaak met vloeibaar aroma, peper en zout. |