Bladerdeegtaartje met pesto en zelfgedroogde tomaatjes
De zomer loopt op zijn einde en met een beetje geluk hebben we nog een schitterende nazomer. Ook al klagen we steeds over de regen, toch heeft die nu en dan zijn voordelen, want dankzij de regen van de afgelopen weken zijn er al volop paddenstoelen te vinden. Ik at al twee pasta porcini of pasta met eekhoorntjesbrood. Vaste lezers weten dat ik verzot ben op paddenstoelen en dat voor mij binnenkort het lekkerste seizoen aanbreekt. Voor hen die nog een beetje willen vasthouden aan de zomer kan ik dit hartige taartje aanbevelen. Ik haalde het recept uit ‘Taarten’ van Delphine de Montalier, een leuk boekje met hartige en zoete taarten. Een jaar of vijf geleden kocht ik in Limoges (F) het originele ‘Tartes Maison’. Inmiddels is het hier in het Nederlands verschenen. Een ander leuk boekje van deze auteur is het boekje Fish & Fish en uit dezelfde reeks ‘Le canard de Julie’ van Julie Andrieu (een must voor liefhebbers van eend!). De boekjes stralen, dankzij de leuke styling, ouderwetse gezelligheid uit en bevatten naast klassieke Franse recepten ook Italiaans en Aziatisch geïnspireerde gerechten.
Het beleg van deze bladerdeegtaart bestaat uit kant-en-klare pesto en zelf gedroogde tomaatjes, die op smaak werden gebracht met peper, zout, suiker en olijfolie. Ik werkte de taartpunten achteraf af met wat rucola, parmezaan en parmaham. Het was een lekker voorgerecht dat ook bij mijn nichtjes in de smaak viel. Voor een vegetarische versie laat je de ham weg.
Meer hartig gebak vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een tip van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.