Ingredients
-
9 vellen (glutenvrije) lasagne
-
1 x recept linzenbolognaisezie link in inleiding
-
1/2 aubergine
-
1/2 courgette
-
olijfolie
-
250 g geraspte mozzarella
-
peper en zout
Directions
Het is weer even aanpassen aan dat ‘normale’ leven, niet? Nu de kinderen terug naar school gaan en jij en je partner weer aan het werk zijn … Het is opnieuw zoeken naar routine en vaak ook naar tijd, gemakkelijke en snelle recepten. Dit recept voor vegetarische groentelasagne met linzenbolognaise is niet in 1-2-3 klaar, maar wel geschikt om op voorhand te maken en zelfs in te vriezen. De, in dit geval glutenvrije, lasagnevellen hoef je niet voor te koken. De saus kan eventueel op voorhand gemaakt worden, daar is relatief weinig werk aan. Het enige waar een beetje tijd in kruipt is in het grillen van de groenten. Je kunt ze ofwel weglaten of vervangen door gegrilde groenten uit de diepvries.
Het recept voor de linzenbolognaise vind je hier. Ik verving in dit recept de linzen uit blik door droge rode linzen, die zijn snel klaar maar maken de saus wel droger.
Toch liever met vlees? Probeer dan zeker deze pompoenlasagne.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak de linzenbolognaise (zie link in inleiding), zorg ervoor dat hij niet te 'droog' is en voeg indien nodig nog wat vocht toe. Grill, intussen dat de saus zachtjes kookt, de in lange repen of plakken gesneden aubergine en courgette met wat olie in een grillpan. Breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop 3 vellen lasagne en bedek ook deze met een laagje saus. Schik hierover de gegrilde courgette. Leg daarop opnieuw 3 vellen lasagne, dan een laagje saus en de gegrilde aubergine. Herhaal de lasagne en saus en strooi hierover de mozzarella. Plaats 30 minuten onderaan in de oven. Voor een krokant korstje plaats je de schaal de laatste 4 minuten onder de grill van de oven. |
2 Comments Hide Comments
ziet er zo lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak
Is ook lekker 😉