Ingredients
-
1/2 preiwit
-
1 paksoi
-
1/2 courgette
-
1/2 rode paprika
-
1 cm verse gember
-
1 teentje look
-
1 kleine ui
-
2 eetlepels rozijnen
-
1 eetlepel kokosolie
-
200 g Kalkoenfilet
-
1 eetlepel kerriepoeder (curry)
-
1 theelepel kurkuma
-
100 ml kokosmelk
-
1 snufje chilipoederfacultatief
-
1 eetlepel Vissaus of sojasaus
-
peper en zout
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
Enkele takjes koriander (vers)
-
150 g rode rijst of zilvervliesrijst
Directions
Groenten spelen in mijn keuken een hoofdrol. Om Guy blij te stemmen voeg ik daar een beetje vlees bij. Doorgaans is dat gevogelte, af en toe een stukje wild of wat anders. Ik ben niet zo fanatiek dat ik twee potten kook, bij een éénpansgerecht zoals bij deze curry van groenten, kalkoen en rode rijst schuif ik het vlees gewoon opzij. Wie helemaal vegetarisch of vegan wil eten kan de kalkoen vervangen door tofu of champignons of zelfs weglaten. Probeer ook eens wortel, broccoli of pompoen in deze curry te verwerken.
Is curry met groenten, kalkoen en rode rijst iets te exotisch, probeer dan dit traditioneler stoofpotje van kalkoen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Hou er rekening mee dat volle rijst zoals rode rijst of zilvervliesrijst langer nodig heeft om te koken. |
2
Done
|
Maak de groenten schoon. Snij de paprika, prei en courgette in lange repen, de ui in partjes en het witte gedeelte van de paksoi in stukken van ca. 1,5 cm. Het groene gedeelte mag je in fijne repen snijden. Rasp de look en gember. |
3
Done
|
Snij de kalkoenfilet in reepjes of blokjes. Verwarm de kokosolie en bak hierin de blokjes goudbruin, breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan. Roerbak in de overgebleven olie (of voeg een beetje toe) de ui gedurende 2 minuten, vervolgens ook de paprika, de prei en het witte gedeelte van de paksoi. Doe de kalkoenblokjes, rozijnen, curry, snufje chilipoeder en kurkuma erbij. Schep goed om, voeg de kokosmelk en een scheut water toe en laat zo’n 5 minuten sudderen. Doe er nu het groene gedeelte van de paksoi bij. Breng het geheel op smaak met vissaus of sojasaus (of zout) en peper. |
4
Done
|
Serveer de curry met een lepel Griekse yoghurt en grof gesneden koriander. Geef er de rijst bij. |