0 0
(Glutenvrije) pasteitjes met kip en prei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 plakjes of 1 rol glutenvrij bladerdeeg
5 eetlepels gaar kippenvlees
ca. 15 cm preiwit
200 ml glutenvrije bechamelsaus (zelf te maken)
1 eetlepel (optie) kruidenkaas
3-4 bruine champignons
1 lente-ui
peper en zout
Boter of olie
1 eidooier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

(Glutenvrije) pasteitjes met kip en prei

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Twee potjes koken omdat één van je huisgenoten bijvoorbeeld op een glutenvrij dieet staat, is niet altijd leuk. Wij hebben intussen bijna alle basisproducten vervangen door glutenvrije. Hier eet bijvoorbeeld iedereen glutenvrij pasta. Tenzij de glutenvrije variant niet zo lekker is of echt veel te droog is, kies ik ’the real stuff’ voor mijn andere tafelgenoten. Bladerdeeg is zo’n product dat in glutenvrije versie niet zo schilferig en luchtig is, het breekt bovendien makkelijker. Ik heb al verschillende merken uitgeprobeerd en vind tot nu toe het glutenvrije bladerdeeg van biobleud (te koop bij Bioplanet) het beste. Als je dus niet glutenvrij hoeft te eten, kies je voor deze (glutenvrije) pasteitjes met kip en prei best voor gewoon bladerdeeg.

Tip: Steek kleine vormpjes uit de overschot van je bladerdeeg. Bestrijk ze lichtjes met melf of eigeel en water en bestrooi met grof zout, sesamzaad, mediterrane kruidenmix of parmezaan. Bak ze vervolgens kort in de oven op 200°C en je hebt de lekkerste huisgemaakte zoutjes. Bewaar ze in een luchtdichte koekjestrommel.

Meer recepten voor glutenvrij bakken vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg uit de koelkast.
Was de prei en snijd fijn. Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Stoof aan in boter of olie. Voeg de bechamelsaus eraan toe, alsook de kruidenkaas. Snijd de lente-ui fijn en meng die samen met de kip onder het sausmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

2
Done

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd uit de rol deeg de gewenste vorm en hoeveelheid plakjes (rond of vierkant). De vierkante vellen kan je zo gebruiken. Leg op elke plakje deeg in het midden een flinke lepel vulling. Maak de randen nat met een beetje water. Vouw dicht en druk de randen goed aan, gebruik eventueel de tandjes van een vork.

3
Done

Leg de dichtgevouwen ongebakken pasteitjes op het bakpapier. Bestrijk met een mengsel van eidooier en een beetje water voor een mooie kleur. Bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven volgens de aanbevolen bakinstructies op de verpakking. Serveer ze warm.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zelf glutenvrije witte broodjes bakken
next
Parelhoen met bloemkoolsteak en gepocheerd ei
previous
Zelf glutenvrije witte broodjes bakken
next
Parelhoen met bloemkoolsteak en gepocheerd ei

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here