Ingredients
-
4 plakjes of 1 rol glutenvrij bladerdeeg
-
5 eetlepels gaar kippenvlees
-
ca. 15 cm preiwit
-
200 ml glutenvrije bechamelsaus (zelf te maken)
-
1 eetlepel (optie) kruidenkaas
-
3-4 bruine champignons
-
1 lente-ui
-
peper en zout
-
Boter of olie
-
1 eidooier
Directions
Twee potjes koken omdat één van je huisgenoten bijvoorbeeld op een glutenvrij dieet staat, is niet altijd leuk. Wij hebben intussen bijna alle basisproducten vervangen door glutenvrije. Hier eet bijvoorbeeld iedereen glutenvrij pasta. Tenzij de glutenvrije variant niet zo lekker is of echt veel te droog is, kies ik ’the real stuff’ voor mijn andere tafelgenoten. Bladerdeeg is zo’n product dat in glutenvrije versie niet zo schilferig en luchtig is, het breekt bovendien makkelijker. Ik heb al verschillende merken uitgeprobeerd en vind tot nu toe het glutenvrije bladerdeeg van biobleud (te koop bij Bioplanet) het beste. Als je dus niet glutenvrij hoeft te eten, kies je voor deze (glutenvrije) pasteitjes met kip en prei best voor gewoon bladerdeeg.
Tip: Steek kleine vormpjes uit de overschot van je bladerdeeg. Bestrijk ze lichtjes met melf of eigeel en water en bestrooi met grof zout, sesamzaad, mediterrane kruidenmix of parmezaan. Bak ze vervolgens kort in de oven op 200°C en je hebt de lekkerste huisgemaakte zoutjes. Bewaar ze in een luchtdichte koekjestrommel.
Meer recepten voor glutenvrij bakken vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg uit de koelkast. |
2
Done
|
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd uit de rol deeg de gewenste vorm en hoeveelheid plakjes (rond of vierkant). De vierkante vellen kan je zo gebruiken. Leg op elke plakje deeg in het midden een flinke lepel vulling. Maak de randen nat met een beetje water. Vouw dicht en druk de randen goed aan, gebruik eventueel de tandjes van een vork. |
3
Done
|
Leg de dichtgevouwen ongebakken pasteitjes op het bakpapier. Bestrijk met een mengsel van eidooier en een beetje water voor een mooie kleur. Bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven volgens de aanbevolen bakinstructies op de verpakking. Serveer ze warm. |