Ingredients
-
1/2 chorizo (glutenvrij)
-
150 g spruiten
-
2 teentjes knoflook
-
olijfolie
-
200 g spaghetti (glutenvrij)
-
1 eetlepel boter
-
6 eetlepels geraspte parmezaan
-
3 bio eieren
-
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
-
peper en zout
Directions
Pasta e basta. In Italië eet men pasta eigenlijk als voorgerecht, terwijl wij het vooral als hoofdgerecht serveren. Hier staat minstens één keer per week pasta op het menu. Het is makkelijk, snel klaar en je kunt er eindeloos mee combineren en variëren. Eigenlijk het ideale gerecht om restjes in te verwerken en dat is hoe deze spaghetti carbonara met chorizo en geroosterde spruitjes tot stand kwam.
We hadden nog een halve pittige chorizoworst in de koelkast liggen, over van toen we deze heerlijke vongole maakten. Er lagen ook nog spruitjes die dringend op moesten en we krijgen de laatste weken weer elke dag twee verse eitjes van onze kippen. Voldoende ingrediënten om deze lekkere variant op spaghetti carbonara te maken.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Doe ze in een braadslede of ovenschaal. Doe de ongepelde knoflook erbij en druppel er wat olijfolie over. Meng en bestrooi met peper en zout. Rooster de spruiten ca. 20 minuten in de oven, doe er halverwege de in blokjes gesneden chorizo bij. |
2
Done
|
Kook intussen de spaghetti al dente in gezouten water. Kluts de eieren in een kom, samen met de geraspte parmezaan, peper, zout en peterselie. Zet opzij. Haal de geroosterde spruiten uit de oven. Duw de gare knoflook uit de pel en meng goed onder de spruiten. Giet de pasta af en meng er de boter onder. Roer nu het eimengsel onder de warme spaghetti. Het geel mag niet te droog zijn. Verdeel over de borden en schep er de geroosterde spruiten en chorizo over. Werk eventueel af met wat parmezaanschilfers. |