Ingredients
-
1 theelepel Chinees vijfkruidenpoederChinees vijf kruidenpoeder is een mix van Szechuanpeper, steranijs, gember, kruidnagel en venkel. te koop in de meeste supermarkten. Zelf maken kan ook: Meng 1 tl gemalen kruidnagel met, 1 tl gemalen venkelzaad, 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen steranijs en 1 tl Szechuanpeper. Is minstens 1 jaar houdbaar.
-
1 theelepel kaneelpoeder
-
1 theelepel gember
-
1 theelepel gemalen komijnzaad
-
1/2 theelepel gerookt paparikapoeder
-
1 theelepel zout
-
1/2 theelepel chilipoeder
-
1/4 theelepel lookpoeder
-
2 eiwitten
-
25 g palmsuikerrietsuiker mag ook
-
400 g gemengde notenhazelnoot, pecan, cashew, amandel …
-
fleur de selof grof zeezout
Directions
In Bali at ik ooit lekkere gekruide nootjes. Ze waren zoet, zout en pittig tegelijk. Het recept heb ik niet kunnen achterhalen, maar ik probeerde laatst dit recept uit voor mijn verjaardagsfeestje. De gasten vonden het heerlijk en waren verrast dat ik ze zelf had gemaakt. Het loont de moeite om het zelf te proberen.
Steps
1
Done
|
Verwarm de hete lucht oven voor op 100°. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de specerijen met de theelepel zout in een kommetje. Klop in een ruime kom de eiwitten tot schuim. Roer de specerijen eronder. Voeg de noten toe en meng goed onder elkaar, strooi de suiker erover en meng opnieuw. Zorg ervoor dat de noten allemaal een laagje eiwit hebben. Verdeel de noten om het bakpapier, verspreid ze voldoende zodat ze niet aan elkaar kleven. Bak de noten gedurende 1 uur en 20 minuten, schep ze om de 20 minuten om. Haal ze uit de oven, strooi er naar keuze fleur de sel of grof zeezout over. Bewaar ze tot gebruik in een blikken trommel of een andere luchtdichte pot. Deze noten zijn enkele weken houdbaar. |