0 0
Een gezonde start met Bircher muesli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Een gezonde start met Bircher muesli

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

    Ingredients

    • De basis

    • Afwerking

    Directions

    Share

    Het gezegde ‘Eet ’s morgens als een keizer, ’s middags als een koning en ’s avonds als een bedelaar’ zou weleens waar kunnen zijn. Uit onderzoek is gebleken dat wie niet of karig ontbijt meer kans heeft tot zwaarlijvigheid. Ik heb lang niet ontbeten. Mijn eerste maaltijd van de dag nam ik meestal pas om 12.30 u. (Eigenlijk doe ik al jaren aan intermittent fasting 😅). Mijn goede voornemens voor dit jaar zijn enkele kilo’s vermageren en mijn darmflora weer optimaliseren. Daarom dat ik sinds kort elke dag braaf ontbijt. De ene dag is dat met Griekse yoghurt, huisgemaakte granola en fruit, de andere met een smoothie. Maar het liefst maak ik een gezonde start met deze Bircher muesli.

    De uitvinder van de Bircher muesli is Maximilian Bircher-Benner, een Zwitserse arts en voedingsdeskundige die rond 1900 zijn patiënten een ontbijt voorschreef op basis van havervlokken, rauwe appel en noten. Eigenlijk ben ik hiermee opgegroeid, mijn vader maakte dit vroeger regelmatig.

    Bircher muesli is lekker, zit vol vezels en is een gezonde start van de dag. Je kunt hem afwerken met zaden zoals lijnzaad en chiazaad, rode vruchten, kokosschilfers, etc. Soms gebruik ik volle Griekse yoghurt als basis, soms kokosyoghurt. Je maakt de basis de avond ervoor, dus is dit ook het ideale ontbijt voor wie ’s ochtends gehaast is.

    Probeer ook eens zelfgemaakte granola, dat bevat veel minder suiker dan die je koopt. Misschien lust je dit warm fruit ontbijt met granola en yoghurt ook wel. Meer inspiratie vind je onder ontbijt.

    Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
    Bezoek ook ons site www.glutenvrijleven.be

    Steps

    1
    Done

    De avond ervoor

    Doe de havervlokken in een glazen pot (ik gebruik een weckpot met deksel), samen met de gedroogde vruchten, cashew- en hazelnoten. Roer de yoghurt en de melk eronder en laat een nacht weken.

    2
    Done

    De ochtend zelf

    Verdeel de muesli in twee porties, werk af met geraspte appel, een vleugje kaneel, zaden, pitten en eventueel rode vruchten.

    Inge

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    hamrolletjes met zuurkool en aardappelpuree
    previous
    Hamrolletjes met zuurkool en mosterdsaus
    messchelpen of scheermessen met zeekraal en lookboter
    next
    Scheermessen of messchelpen met lookboter en zeekraal
    hamrolletjes met zuurkool en aardappelpuree
    previous
    Hamrolletjes met zuurkool en mosterdsaus
    messchelpen of scheermessen met zeekraal en lookboter
    next
    Scheermessen of messchelpen met lookboter en zeekraal

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here