Ingredients
-
olijfolie
-
vulling naar keuzeui, paprika, courgette, aardappel, paprika, champignons, spek, worst, etc.
-
verse kruidenbasilicum, peterselie, dragon, bieslook, etc.
-
6 bio eieren
-
2 eetlepels geraspte parmezaan
-
peper en zout
Directions
Fittata is een soort Italiaanse omelet, die je in de oven of onder de grill afbakt. Je kunt ze naar hartenlust vullen. In de winter met bijvoorbeeld paddenstoelen, in de zomer oa. met courgette. Je kunt groenten combineren, er kaas, spek, ham of worst aan toevoegen. De ideale manier om restjes weg te werken.
De frittata op de foto werd in muffinbakvormpjes gebakken. Ze werden gevuld met courgette en fontinakaas, een recept dat ik uit Delicious haalde. Ze werden gehalveerd en als aperitiefhapje geserveerd. Lekker, zowel warm als op kamertemperatuur.
Misschien lust je deze Frittata met courgette, Fontina en Parmaham ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Bak in een ovenvaste pan met olie de fijngesneden groenten, spek en/of ham aan, tot de groenten gaar zijn en het vlees goudbruin ziet. Klop de eieren los met peper, zout, parmezaan en kruiden en overgiet hiermee de inhoud van de pan. Bak twee minuten en plaats de pan dan onder een voorverwarmde grill en laat garen tot de omelet gestold is en goudbruin ziet. Snijd de frittata in punten en serveer warm of op kamertemperatuur. |