Ingredients
-
6 tomatenOntveld
-
1/2 komkommergeschild
-
1 rode paprikaOntveld
-
1/2 rode ui
-
1 look
-
200 ml kippenbouillon
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
naar smaak peper en zout
-
naar smaak tabasco
Directions
We hebben eindelijk zomerweer en wat is er dan heerlijker dan een frisse gazpacho. Ik serveer deze vanavond als hapje, maar je kunt deze koude soep eveneens als lunch of voorgerecht serveren. Snijd dan nog wat tomaten, komkommer, ui en paprika in blokjes als garnering. Mijn hapje krijgt vanavond het gezelschap van een spiesje met gebakken chorizo en kerstomaat. Het geheel werk ik dan verder af met een blaadje basilicum.
Steps
1
Done
|
Ontvel de tomaten en paprika. (Paprika kan je ontvellen door ze onder de grill zwart te blakeren. Tomaat kan je even onder dompelen in heet water en dan laten schrikken in koud water) Schil de komkommer.Pel de look. Snijd alle groenten in grove stukken. |
2
Done
|
Doe de groenten in een maatbeker of blender. Voeg de grof gesneden look toe, de tomatenpuree en de koude bouillon. Mix het geheel tot een gladde soep. |
3
Done
|
Breng op smaak met peper en zout en tabasco. Koel de soep minstens twee uur in de koelkast en serveer koud. |