Ingredients
-
1 rode ui
-
2 look
-
1/2 courgette
-
1/2 rode paprika
-
3 tomaten
-
150 g gekookte kikkererwtengekookt of uit blik, uitgelekt
-
1 eetlepel Provençaalse kruiden
-
1 theelepel paprikapoeder
-
peper en zout
-
1 flinke eetlepel vloeibare honing
-
1 espressokopje groentebouillonmag een bouillonblokje zijn
-
1 onbespoten citroenenkel de zeste (schil)
-
1 bosje bladpeterselie
-
75 g polenta
-
1/2 liter water
-
1 handjevol geraspte parmezaan
-
75 g margarine of boter
Directions
Hier volgt weer een vegetarisch gerechtje, als bijdrage voor ‘dagen zonder vlees’. Deze gegrilde mediterrane groenten met polenta zijn uiterst smaakvol en eenvoudig te bereiden. Het viel zelfs erg in de smaak bij Guy die een toch wel graag een stukje vlees eet. Ik gebruikte polenta en ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar een liefhebber van is, maar probeer deze toch eens uit. Het is een zogenaamde ‘natte’ polenta, die eerder de textuur van aardappelpuree heeft. De parmezaan zorgt voor extra veel smaak.
Zin in meer groentegerechten? Neem hier eens een kijkje.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak intussen de polenta. Breng het water met zout aan de kook. Roer met een garde de polenta door het kokende water. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pot. Laat ca. 3 minuten of volgens de aangegeven tijd op de verpakking pruttelen. De polenta mag in dit geval niet te dik zijn en een beetje op pap lijken, voeg eventueel kokend water toe als hij te dik is. Roer de in blokjes gesneden boter of margarine toe en roer die eronder, roer daarna de Parmezaan onder de polenta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de schotel uit de oven wanneer de groenten gaar zijn en lichtjes gekarameliseerd. |
2
Done
|
Verdeel de polenta over een schaal en maak in het midden een kuiltje, schik hierin de groenten. Werk af met citroenzeste, peterselieblaadjes en een vleugje olijfolie. |